30 Years Old Tawny Port doc 'Portal' gb

Heerlijk gekonfijt fruit, walnoten, amandelen, breed en complex, in de smaak prachtig gerijpt, maar ook gedroogd fruit, heerlijk chocola en kruiden, noten en kersen, een vleugje sinaasappel, wat bitter en zuren voor de frisheid. Heerlijk bij blauwe kazen, bij zoete desserts en zelfs als aperitief, in combinatie met foie gras.
Awards:
91pt (Wine Spectator)

Proefnotitie

Kleur Licht van kleur, taankleurig, bruin
Geur Heerlijk geconfijt fruit, walnoten, amandelen, breed en complex
Smaak Prachtig gerijpt, maar ook gedroogd fruit, heerlijk chocola en kruiden, noten en kersen, een vleugje sinaasappel, wat bitter en zuren voor de frisheid
Serveertemperatuur 15-18℃
Serveersuggestie Belegen en liefst zelfs oude kazen, bij zoete desserts en zelfs als aperitief, in combinatie met foie gras.
Land Portugal
Regio Douro
Druif diverse druivensoorten

Technische gegevens

Artikelnummer 057170
Wijnhuis Portal
Alcoholpercentage 20.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 05604242003291
Barcode Doos 65604242003637

Beschrijving

Voor veel wijnliefhebbers is de vintage port zo’n beetje het summum op portgebied. Maar wie eenmaal oude Tawny port heeft geproefd, weet dat de kwaliteit van deze portwijnen minstens op hetzelfde niveau staat als van goede vintage port. Verschil is dat bij vintage de nadruk ligt op het fruit, terwijl we bij de gerijpte Tawny mooie tonen van rijping op hout in geur en smaak vinden We moeten ons realiseren dat voor een bijzondere port als de ’30 year old Tawny’ meer dan dertig jaar geleden, dus in de jaren zeventig, de eerste port te rijpen zijn gelegd, zodat ze door de jaren heen een bijzondere complexiteit konden ontwikkelen. De port die voor dit soort oude Tawny’s wordt gebruikt, moet dan ook van dezelfde kwaliteit zijn als die voor de vintage port. Bij het bottelen worden de verschillende wijnen gemaakt, zodat een prachtig gerijpt karakter wordt gecombineerd met nog wat heerlijk fruit. Dat geeft hem een wonderbaarlijke complexiteit, een wijn die laat zien hoe mooi gerijpte port zich kunnen ontwikkelen.

30 Years Old Tawny Port doc 'Portal' gb

Login voor de prijs
30 Years Old Tawny Port doc 'Portal' gb is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding