Alvarinho Vinho Verde doc 'Muros Antigos'

Tropisch fruit, bloemen en appel, opwekkend, gele pruimen, fris en mineralig. Droge witte wijn. Lekker aperitief, goede combinatie met kalkoen, kipsalade, gerookte zalm, garnalencocktail.
Awards:
Oogstjaar 2021 - 92pt (Robert Parker Wine Advocate)

Proefnotitie

Kleur Helder strogeel.
Geur Lekker open, tropisch fruit, mango, bloemen en appel, vleugje grapefruit.
Smaak Zacht en smaakvol, weelderig en opwekkend, gele pruimen, mooie zuren, krachtig, fris en mineralig. Droge witte wijn.
Serveertemperatuur 10-12℃
Serveersuggestie Lekker aperitief, goede combinatie met kalkoen, kipsalade, gerookte zalm, garnalencocktail.
Jaar 2021
Land Portugal
Regio Vinho Verde
Druif alvarinho

Technische gegevens

Artikelnummer 057010
Wijnhuis Anselmo Mendes
Alcoholpercentage 12.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 5606486112708
Barcode Doos 15606486212009

Beschrijving

Dit is natuurlijk een van de paradepaardjes van Anselmo Mendes, de 100% alvarinho uit Monção e Melgaço. Het bijzondere van dit deel van Vinho Verde is dat het omringd is door vrij hoge bergen, waardoor het meer beschut ligt tegen Atlantische invloeden. Deze warmte en minder regen zijn ideaal om de alvarinho perfect te laten rijpen. De druiven voor deze wijn staan aangeplant op de beste ondergronden, op zonnige hellingen met een arme bodem van verweerd graniet. Dat levert een mineralige wijn op, met body en kracht, maar tegelijk een prachtige frisheid. De wijn wordt gemaakt door directe persing van de ontsteelde druiven. Daarna volgt een lange gisting op een temperatuur tussen de 14 ºC to 20 ºC. Hij krijgt extra rijkdom en structuur door nog eens minimaal zes maanden te rijpen op de fijne lie, de dode gistcellen, die extra smaakstoffen aan de wijn afstaan.

Alvarinho Vinho Verde doc 'Muros Antigos'

Login voor de prijs
Alvarinho Vinho Verde doc 'Muros Antigos' is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding