Chardonnay Founders Block 'Katnook'

Mooie krachtige geur, tropisch fruit, meloen en perzik, aangenaam karamel en een vleugje getoast hout, met een volle en brede smaak, peer en perzik, breed, boterig, een vleugje grapefruit, mooi ondersteund door wat hout en met een levendige frisheid in de afdronk. Geniet bij kalfszwezerik, gerookte zalm of –paling, salade met pasta en kalkoen.
KleurHelder strogeel.
GeurMooie krachtige geur, tropisch fruit, meloen en perzik, aangenaam karamel en een vleugje getoast hout.
SmaakVolle en brede smaak, peer en perzik, breed, boterig, een vleugje grapefruit, mooi ondersteund door wat hout en met een levendige frisheid in de afdronk.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijKalfszwezerik, gerookte zalm of -paling, salade met pasta en kalkoen.
Jaar2017
Alcoholpercentage13,5
LandAustralië
RegioCoonawarra, South Australia
Druifchardonnay
Volume0,75
Productnummer080554
Chardonnay Founders Block 'Katnook' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Voor de Chardonnay-druif heeft Coonawarra een ideaal klimaat. De zomer is hier koel genoeg om de Chardonnay een mooie frisheid te geven, terwijl de zonneschijn intens genoeg is om een wijn met veel kracht en volheid te kunnen maken. Met de oogst wordt er alles aan gedaan om hem zijn fruit te laten behouden. Wel gist een klein deel van de wijn op eikenhouten vaten van Amerikaans en Frans eiken, om hem wat extra complexiteit te geven, een vleugje vanille en toast, dat een lekkere Chardonnay zo verleidelijk maakt. Door de wijn op de fijne gistcellen te laten rijpen, krijgt hij ook nog wat extra diepte en kracht. Een Bourgondisch glas Chardonnay.