Aleatico Passito Puglia igt 'D'Alesio'

Een bijzondere en zeer karakteristieke wijn, met een krachtige geur, bloemen en specerijen, kaneel en kersen, mooi uitgebalanceerd zoet in de smaak, kersen en chocola, druivig en sappig, fijne zuren, lichte stevigheid. Zoete rode wijn. Mooie combinatie met blauwschimmelkazen, taart met vijgen, amandelen en marsepein.
KleurMedium dakpannenrood.
GeurKrachtige geur, bloemen en specerijen, kaneel en kersen, aangenaam zoet in de geur, vleugje muscaat.
SmaakMooi uitgebalanceerd zoet, kersen en chocola, druivig en sappig, fijne zuren, lichte stevigheid in de finale. Zoete rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijMooie combinatie met blauwschimmelkazen, taart met vijgen, amandelen en marsepein.
Jaar2017
Alcoholpercentage15
LandItalië
RegioPuglia
Druifaleatico
Volume0,5
Productnummer022040
Aleatico Passito Puglia igt 'D'Alesio' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Cantine Menhir legt zich bij zijn wijnen toe op het ontdekken van bijzondere lokale druiven. De Aleatico is daar zonder twijfel een van. Het is een blauwe druif, die verwant is aan de Muscat Blanc à petit grains, en die daarmee wijnen oplevert met druivige aroma’s. Er kunnen aangename rode wijnen en rosé mee worden gemaakt, maar hij is op zijn best in zoete wijnen op basis van gedroogde druiven –passito. Deze wijn behoort is een van die smakelijke zoete versies, De druiven staan aangeplant als klassieke bush vines in het noordelijke deel van Salento, in wijngaarden op een hoogte van zo’n 200 meter. Na het drogen van de druiven aan de druivenstokken wordt er een heerlijke zoete wijn van gemaakt, die ook goede zuren en een lichte stevigheid heeft, omdat hij van blauwe druiven is gemaakt. Een bijzondere en zeer karakteristieke wijn, met een combinatie van kruiden en heel druivig, muscaat-achtig fruit.