Ambré Rivesaltes Hors d'Age 'Sweet South'

Intense geur, met cacao, mokka, een vleugje vanille, gegrilde amandelen, complex, krachtig zoet, met gedroogde pruimen, rozijnen en sinaasappelmarmelade. Krachtige zoete wijn. Heerlijk aperitief , bij chocoladedesserts, blauwe kazen, zelfs als een digestief, voor de liefhebber onder het genot van een mooie sigaar.
KleurLicht karamelkleurig.
GeurIntense geur, cacao, mokka, vleugje vanille, gegrilde amandelen, mooi gerijpt, complex.
SmaakKrachtige zoete wijn, niet te zoet, complex, gedroogde pruimen, rozijnen, sinaasappelmarmelade, aangenaam zoet. Krachtige zoete wijn.
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijHeerlijk aperitief , bij chocoladedesserts, blauwe kazen, zelfs als een digestief, voor de liefhebber onder het genot van een mooie sigaar.
Jaar2016
Alcoholpercentage16
LandFrankrijk
RegioLanguedoc-Roussillon
Druifgrenache gris, macabeu
Volume0,5
Productnummer046503
Ambré Rivesaltes Hors d'Age 'Sweet South' kan gekocht worden in veelvoud van 12.
Productbeschrijving
Details
Rivesaltes Ambré wordt gemaakt op basis van witte druiven. De wijn wordt amberkleurig –ambré- door een rijping op eikenhouten vaten gedurende meer dan vijf jaar. De druiven zijn afkomstig van mooie heuveltoppen met een ondergrond van bruine schistes, een vorm van leisteen. Het is een blend op basis van druiven van oude stokken Grenache gris en Macabeo. Na de oogst volgt een klassieke vergisting van de druiven, met het toevoegen van alcohol om de gisting te stoppen, en zo een mooie zoete wijn te creëren, een klassieke vin doux naturel. De lange rijping op hout zorgt voor een bijzondere diepgang en complexiteit.