Apasionado de José Pariente Rueda do

Een zoete wijn, verrassend vanwege zijn frisheid en complexiteit. Na verschillende jaren proeven en het creëren van kleine batches is het wijnhuis erin geslaagd om deze Apasionado te ontwikkelen. Een uitzonderlijk mooi voorbeeld van een wijn gemaaktvan Sauvignon Blanc. De druif wordt overrijp geplukt. Wat resulteert in een zoete wijn waarbij frisheid doet verbazen en indruk maakt. Heerlijk als aperitief en gaat goed bij hoofdgerechten en desserts.
KleurLicht geel met groene reflectie.
GeurGeen kenmerkende geur voor een zoete wijn. Vanwege de uitzonderlijke combinatie van tonen van groente en tropisch fruit, vers gemaaid gras en een hint mineraliteit.
SmaakEen aangenaam en verfijnd romig mondgevoel. Het mondgevoel behoudt de kenmerken van de Sauvignon Blanc druif. De wijn is van hoge intensiteit, goed gestructureerd. Een perfecte combinatie van frisse zuren, alcohol en suikers.
Serveertemperatuur06-08℃
Serveren bijIdeaal bij desserts en voorgerechten.
Jaar2018
Alcoholpercentage11
LandSpanje
RegioRueda
Druifsauvignon blanc
Volume0,5
Productnummer033115
Apasionado de José Pariente Rueda do kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De druiven die werden gebruikt om deze wijn te maken, zijn afkomstig van de eerste Sauvignon Blanc-wijngaarden die 28 jaar geleden in Rueda zijn gepland. De grond, gevormd door zijn karakteristieke kiezels, is zeer arm aan organisch materiaal en heeft ontsluitingen van kalksteen op het hoogste niveau. Er zijn verschillende snoei momenten om een beperkte opbrengst en hoge concentratie te verkrijgen. De nadruk ligt op het oogsten van overrijpe druiven.