Ayguets 'Condrieu'

Krachtig en breed in de geur, rozijnen, prachtig botrytis, honing, sinaasappel en abrikoos, mooi lichtzoet, citrus, een enorme complexiteit, wat perzik, abrikoos, lekker bitter, een prachtige wijn, met veel sap en lengte, wat mint; zeer fraai en uitgebalanceerd. Onweerstaanbaar bij foie gras, verse lever van eend of gans, een mooie combinatie met nagerechten met veel fruit, sinaasappel, abrikoos en perzik, bavarois.
KleurHelder goudgeel.
GeurEen geur met een geweldige complexiteit, intens, rozijnen, prachtig botrytis, honing, sinaasappel en abrikoos.
SmaakMooi lichtzoet, citrus, een enorme complexiteit, wat perzik, abrikoos, lekker bitter, een prachtige wijn, met veel sap en lengte, wat mint; zeer fraai en uitgebalanceerd.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijOnweerstaanbaar bij foie gras, verse lever van eend of gans, een mooie combinatie met nagerechten met veel fruit, sinaasappel, abrikoos en perzik, bavarois.
Jaar2009
Alcoholpercentage13,5
LandFrankrijk
RegioRhône
Druifviognier
Volume0,5
Productnummer047310
Ayguets 'Condrieu' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Naast deze klassieke droge wijnen maakt Cuilleron ook nog een bijzondere zoete Condrieu met de naam ‘Les Ayguets’. Voor deze speciale cuvée worden laat geoogste druiven gebruikt afkomstig van zuidelijke terrassen. Door hun ligging zijn de druiven gevoelig voor het optreden van edele rotting en krijgen ze vrij snel ook een overrijp karakter met een hoog suikergehalte. Het gaat daarbij om zeer kleine hoeveelheden, met een totale jaarproductie van niet meer dan 2000 tot 6000 flessen, afhankelijk van de kwaliteit van het jaar. Het plukken vindt plaats in vier tot acht plukgangen tussen oktober en begin december. Bij elke plukgang worden alleen de overrijpe en door edele rotting aangetaste druiven geplukt. De druiven worden direct geperst en de gisting vindt plaats op eikenhouten vaten. De wijn gist de hele winter langzaam door. Door de koude stopt de gisting vanzelf en blijft nog wat suiker over, het ene jaar wat meer dan het andere. Zo wordt een aantrekkelijke zoete wijn geboren.