Barolo Chinato Vino Aromatizzato 0,50

Barolo Chinato is een versterkte en gearomatiseerde wijn uit Piemonte. De alcohol van 16,5% is mooi geïntegreerd in de ronde, zachte smaak van de wijn. Heerlijk als afsluiter van een diner.
KleurRobijnrood
GeurIntense geuren van kaneel, kruidnagel en nootmuskaat.
SmaakHet alcoholpercentage van 16,5% is mooi geïntegreerd in de ronde, zachte smaak. De Barolo Chinato heeft een prachtige zoet/bitter balans.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijHet einde van de maaltijd. Serveer de wijn op kamertemperatuur of iets verwarmd met een sinaasappelschil in het glas. Ook lekker om te combineren met chocolade of in een cocktail.
Alcoholpercentage16,5
LandItalië
RegioPiemonte
Druifnebbiolo
Volume0,5
Productnummer012736
Barolo Chinato Vino Aromatizzato 0,50 kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
"Barolo Chinato is een met aroma's en alcohol versterkte wijn. De traditie gaat terug naar het einde van de 19e eeuw en werd destijds ingezet als medicijn om lichte kwalen te genezen. Tegenwoordig doet het dienst als een digestief en wordt vooral lokaal gedronken - in Piemonte dus. Dat het niet het eerste beste digestief is, blijkt wel uit de voorschriften. Chinato moet gemaakt worden van 100% DOCG Barolo. Fontanafredda haalt de druiven van verschillende, kalkrijke wijngaarden in Barolo. De oogst vindt in de eerste tien dagen van oktober plaats, gevolgd door een traditionele vinificatie. De druiven worden vergist in een RVS tank gedurende acht tot tien dagen op een gecontroleerde temperatuur van 30 - 31 graden. Het sap wordt regelmatig 'over de hoed gepompt' om meer kleur en smaak te onttrekken. Na de gisting verblijft het sap in contact met de schilletjes voor een paar dagen om nog meer smaken te onttrekken. Daarnaast helpt het om de malolactische gisting op te starten. Als de wijn klaar is, kunnen de aroma's toegevoegd worden. Fontanafredda maakt gebruikt van meer dan twintig kruiden en schors van de cinchona (plantensoort). De kruiden worden eerst drie maanden in alcohol geweekt, daarna nog eens zes maanden in eikenhouten vaten om de juiste balans te krijgen. Pas daarna worden de extracten, samen met alcohol en suiker, toegevoegd aan de Barolo-wijn.