Vin Santo Chianti Classico doc 'Castello Brolio'

Krachtige zoete geur, rozijnen, noten, honing, amandelen, intens en breed, met een hint koffie, karamel, typisch voor Vin Santo; in de smaak mooi uitgebalanceerd, beslist niet te zoet,wel heel krachtig, noten en koffie, karamel, mooie zuren na. Helem aal gemaakt voor bij cantuccini, de beroemde Toscaanse knapperige amandelkoekjes, desserts met gedroogd fruit, abrikozen, rozijnen of notentaart.
Alcohol percentage 17
Volume 0,5
Geur Krachtige zoete geur, rozijnen, noten, honing, amandelen, intens en breed, met een hint koffie, karamel, typisch voor Vin Santo.
Kleur Goudgeel met een vleugje bruin.
Smaak Mooi uitgebalanceerd, beslist niet te zoet,wel heel krachtig, noten en koffie, karamel, mooie zuren na.
Serveren bij Gemaakt voor bij cantuccini, de beroemde Toscaanse knapperige amandelkoekjes, desserts met gedroogd fruit, abrikozen, rozijnen, notentaart.
Land Italië
Druif Malvasia
Regio Toscane
Jaar 2010
Wijnhuis Ricasoli
Vin Santo Chianti Classico doc 'Castello Brolio' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Vin Santo is de beroemde Italiaanse zoete wijn op basis van gedroogde druiven. Brolio maakt een bijzondere Vin Santo op basis van voornamelijk witte Malvasia-druiven, aangevuld met wat Sangiovese en Canaiolo om meer kleur en kracht te geven. De druiv en drogen op houten rekken, waarna ze worden geperst en de gisting plaatsvindt op eikenhouten vaten. Daarna vindt een zeer geleidelijke en langzame rijping plaats op barriques gedurende ten minste vijf jaar. Dat resulteert in een zoete wijn met een o ngewone complexiteit en diepte.