Vin Santo Chianti Classico doc 'Castello Brolio'

Krachtige zoete geur, rozijnen, noten, honing, amandelen, intens en breed, met een hint koffie, karamel, typisch voor Vin Santo; in de smaak mooi uitgebalanceerd, beslist niet te zoet,wel heel krachtig, noten en koffie, karamel, mooie zuren na. Helemaal gemaakt voor bij cantuccini, de beroemde Toscaanse knapperige amandelkoekjes, desserts met gedroogd fruit, abrikozen, rozijnen of notentaart.
Awards:
Oogstjaar 2008 - 92 pt (Robert Parker)
Oogstjaar 2009 - 95 pt (Robert Parker)
Oogstjaar 2010 - 93 pt (James Suckling)
KleurGoudgeel met een vleugje bruin.
GeurKrachtige zoete geur, rozijnen, noten, honing, amandelen, intens en breed, met een hint koffie, karamel, typisch voor Vin Santo.
SmaakMooi uitgebalanceerd, beslist niet te zoet,wel heel krachtig, noten en koffie, karamel, mooie zuren na.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijGemaakt voor bij cantuccini, de beroemde Toscaanse knapperige amandelkoekjes, desserts met gedroogd fruit, abrikozen, rozijnen, notentaart.
Jaar2010
Alcoholpercentage16,5
LandItalië
RegioToscana
Druifmalvasia
Volume0,5
Productnummer012522
Productbeschrijving
Details
Vin Santo is de beroemde Italiaanse zoete wijn op basis van gedroogde druiven. Brolio maakt een bijzondere Vin Santo op basis van voornamelijk witte Malvasia-druiven, aangevuld met wat Sangiovese en Canaiolo om meer kleur en kracht te geven. De druiven drogen op houten rekken, waarna ze worden geperst en de gisting plaatsvindt op eikenhouten vaten. Daarna vindt een zeer geleidelijke en langzame rijping plaats op barriques gedurende ten minste vijf jaar. Dat resulteert in een zoete wijn met een ongewone complexiteit en diepte.