Chardonnay Auslese Organic

Een heel verrassende, licht zoete Chardonnay, verleidelijk, heerlijk open, met boter, citrus en honing, peren en abrikozen, met een krachtige smaak, klein zoetje, citrus, vetje, mooie zuren houden hem fris. Licht zoete witte wijn.Prima aperitief, lekker bij een Thaise curry of een pittig Indisch gerecht, ook bij witschimmelkazen.
KleurMedium strogeel.
GeurVerleidelijk, heerlijk open, boter, citrus en honing, peren en abrikozen, weelderig en zoet.
SmaakKrachtige smaak, klein zoetje, citrus, vetje, gemakkelijk door duidelijk zoet, mooie zuren houden hem fris. Licht zoete witte wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijPrima aperitief, lekker bij een Thaise curry of een pittig Indisch gerecht, ook bij witschimmelkazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage10,2
LandOostenrijk
RegioWeinviertel
Druifchardonnay
Volume0,75
Productnummer077330
Chardonnay Auslese Organic kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De Chardonnay kennen we als een druif waar bijzondere droge witte wijnen van worden gemaakt. Hij staat wereldwijd aangeplant, in navolging van de grote wijnen van de Bourgogne. Maar bij het Weingut Gruber is er voor gekozen van de Chardonnay mooie zoete wijnen te maken. Door de Chardonnay laat te plukken krijgen de druiven genoeg suiker om bij de gisting nog wat over te laten, waarmee een heerlijke fruitige, zacht zoete Chardonnay wordt gecreëerd. Een gisting op roestvrij staal zorgt voor een wijn met heerlijk fruit en een sappig, open karakter. Een heel verrassende, licht zoete Chardonnay, bij uitstek geschikt voor gerechten uit de Aziatische keuken.