Chardonnay Trockenbeerenauslese Organic

Mooi intens zoet, ananas, peren en abrikozen, diepgang, zoet in balans met de mooie zuren. Zoete witte wijn. Mooi bij een fruitdessert met abrikozen, maar ook lekker bij blauwschimmelkazen.
KleurMedium strogeel.
GeurZoet en weelderig, mandarijn, ananas, honing, peren en abrikozen.
SmaakKrachtig, mooi intens zoet, fijn fruit, honing, diepgang, breed, zoet in balans met de mooie zuren. Zoete witte wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijMooi bij een fruitdessert met abrikozen, maar ook lekker bij blauwschimmelkazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage8,5
LandOostenrijk
RegioWeinviertel
Druifchardonnay
Volume0,375
Productnummer077333
Productbeschrijving
Details
De Chardonnay kennen we als een druif waar bijzondere droge witte wijnen van worden gemaakt. Een druif waarvan overal bijzondere wijnen van worden gemaakt, in navolging van de grote wijnen van de Bourgogne. Maar bij het Weingut Gruber is er voor gekozen van de Chardonnay mooie zoete wijnen te maken. Door de chardonnay lang te laten hangen, ontstaat edele rotting, waardoor een hoge concentratie optreedt van suikers en zuren. Ideaal voor het maken van heerlijke zoete wijn, zoals hier mee is gebeurd. De druiven zijn heel zoet, waardoor bij de gisting nog flink wat restsuiker overblijft. Een gisting op roestvrij staal zorgt voor een wijn met heerlijk fruit en een zeer intens en krachtig zoet karakter. Met een suikergehalte van 199 g/l is hij zelfs zoeter dan Sauternes. Maar ook de zuurgraad is hoger, dus de balans is perfect. Een bijzondere zoete wijn.