Gewürztraminer Vendemmia Tardiva doc 'Linticlarus'

Bijzondere Gewurztraminer op basis van druiven met edele rotting, krachtig, met honing, rozijnen en abrikozen, vleugje sinaasappel, weelderig en exotisch, heel intens en krachtig zoet, mooie zuren en diepgang. Krachtige zoete witte wijn. Fijn bij tarte tatin van appel, baklava, abrikozentaart, blauwschimmelkazen.
KleurBleekgeel.
GeurKrachtig, honing, rozijnen en abrikozen, vleugje sinaasappel, pourriture, lychee, weelderig en exotisch.
SmaakPrachtige levendigheid, heel intens en krachtig zoet, mooie zuren en diepgang, complex. Krachtige zoete witte wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijTarte tatin van appel, baklava, abrikozentaart, blauwschimmelkazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage10,5
LandItalië
RegioAlto Adige
Druifgewurztraminer
Volume0,375
Productnummer013097
Gewürztraminer Vendemmia Tardiva doc 'Linticlarus' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Alto Adige, en met name het dorpje Tramin, geldt als de geboortegrond van de Gewurztraminer. Deze druif is dan ook helemaal thuis in deze streek, en levert daar wijnen op die uitblinken in balans en complexiteit. Alto Adige heeft het voordeel dat de hellingen waar de druiven staan aangeplant op de juiste hoogte liggen om de wijnen goede zuren mee te geven. Deze Gewurztraminer staat aangeplant op 450 tot 480 meter hoogte. Tiefenbrunner maakt verschillende Gewurztraminer, en de Linticlarus behoort tot de top van wat het domein produceert. In het geval van de Gewurztraminer is dat een prachtige zoete wijn, op basis van druiven die zijn aangetast door edele rotting. Daardoor schrompelen de druiven, omdat het water verdampt. Dat zorgt voor extreem suikerrijke druiven, geoogst in zeer kleine hoeveelheden. Na een rijping op deels barrique en deel roestvrij staal zorgt dit voor prachtig zoet van wereldklasse.