Gros Manseng Moelleux vdp 'Frisson d'Automne'

Fris sappig, met smaakaroma's van appel, citrusfruit, grapefruit, en een fris klein aangenaam zuurtje. Aangenaam en sappig.
Alcohol percentage 11,5
Volume 0,75
Geur Frisse aanzet met tonen van groene appel, lime, mineralen en een klein zoetje van rijp wit fruit oa peer en gele appel.
Kleur Helder transparant
Smaak Fris sappig, met smaakaroma's van appel, citrusfruit, grapefruit, en een fris klein aangenaam zuurtje. Aangenaam en sappig
Serveren bij Heerlijk bij geitenkaas, frisse salades en gevogelte
Land Frankrijk
Druif Gros Manseng, Petit Courbu
Regio Sud-Ouest
Jaar 2016
Wijnhuis Guillaman
Gros Manseng Moelleux vdp 'Frisson d'Automne' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De wijnstokken zijn gepland over ruim 102 hectare, waarbij ze profiteren van de rijkdom van een typische kleibodem van Gascogne op een rots van wit kalksteen. De wijnkelders van 1500m2 bevinden zich in het hart van de wijngaarden. De temperatuur is volledig gecontroleerd door de nieuwste technologie. De wijnen worden altijd onder 6 graden gehouden om oxidatie te voorkomen en de bouqet van de wijn te behouden met het minimum aan sulfieten. De druiven worden pas begin november geoogst (30% concentratie sap van de druif) en ondergaan nadien een koude schilmaceratie om de natuurlijke extractie van de aroma's te bevorderen.