Maury Hors d'Age 'Pouderoux'

Fruit en kruiden, leer en koffie, gerijpt, mooie krachtige geur, gegrilde amandelen. Een krachtige zoete smaak, stevig, met zelfs nog wat tannines, niet te zoet, mooi complex, gekonfijte sinaasappel, aangenaam. Heerlijke aperitiefwijn voor feestelijk e gelegenheden, bij foie gras, desserts, maar ook heerlijk na de maaltijd, onder het genot van een mooie sigaar.
Alcohol percentage 15,5
Volume 0,75
Geur Fruit en kruiden, leer en koffie, gerijpt, mooie krachtige geur, gegrilde amandelen
Kleur Robijnrood, met een bruine rand.
Smaak Krachtige zoete wijn, stevig glas, met zelfs nog wat tannines, niet te zoet, mooi complex, gekonfijte sinaasappel, aangenaam
Serveren bij Heerlijke aperitiefwijn voor feestelijke gelegenheden, bij foie gras, desserts, maar ook heerlijk na de maaltijd, onder het genot van een mooie sigaar.
Land Frankrijk
Druif Grenache
Regio Languedoc Roussillon
Wijnhuis Pouderoux
Maury Hors d'Age 'Pouderoux' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Wijnen van een mooie helling met zwarte schistes en stevige klei. Oude stokken Grenache, met een leeftijd van 30 tot 50 jaar oud. Anders dan veel Hors d’Age wordt deze wijn opgevoegd op een reductieve manier, waarbij het fruit wordt behouden. Na een lange gisting en toevoeging van wijnalcohol rijpt de wijn op houten vaten van 350 liter en grotere houten foeders, in een chai met klimaatregeling. Evenals de andere wijnen van het domein gaat het hier om een ingetogen zoete wijn, waarbij het zoet no oit overdreven of storend is.