Moscato Passito Umbria igt

Een heerlijke zoete wijn, die geurt en smaakt als versgeplukte druiven, met honing, abrikozen, rozijnen, sinaasappel bloesem, een delicaat muskaatkarakter, rijkdom, maar ook goede zuren, niet te zoet, mooi druivig. Zoete witte wijn. Ideaal bij vers fruit, zoals ananas, abrikoos of perzik, bij lichtere zoete desserts en fruittaarten
KleurGoudgeel.
GeurKrachtige geur, muskaat, honing, abrikozen, rozijnen, versgeplukte druiven, sinaasappel bloesem.
SmaakEen delicaat muskaatkarakter, rijkdom, een krachtig zoete smaak, maar ook goede zuren, mooi druivig. Zoete witte wijn.
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijIdeaal bij vers fruit, zoals ananas, abrikoos of perzik, bij lichtere zoete desserts en fruittaarten.
Jaar2014
Alcoholpercentage10,5
LandItalië
RegioUmbria
Druifmoscato
Volume0,5
Productnummer014133
Moscato Passito Umbria igt kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Als producent van heerlijke Orvieto is Barberani gespecialiseerd in het maken van mooie witte wijnen van lokale en daarnaast ook internationale druiven. Het assortiment wordt gecompleteerd met deze heerlijke zoete wijn, op basis van de bekende muscaat-druif. Deze wordt licht gedroogd om voldoende suiker te hebben voor het maken van een mooie zoete wijn met een goede balans tussen zoet en zuur. Door hem extra lang te laten rijpen, aan de stok en in de zon –vandaar de aanduiding passito- komen de druiven barstensvol suiker te zitten. Een voorzichtige gisting levert een wijn op die niet extreem zoet is, en waarin al het fruit nog aanwezig is. Een heerlijke zoete wijn, die geurt en smaakt als versgeplukte druiven.