Orvieto doc Classico Sup. Muffa Nobile 'Calcaia'

Heerlijk zoet in de geur, abrikoos en sinaasappel, vanille, intens en weelderig, een wijn die niet zwaar zoet, is, maar mooi uitgebalanceerd, vrij lichtvoetig zelfs, met een opwekkend bitter na. Aangenaam als aperitief, bij vruchtentaart, perfect met foie gras, maar ook bij geitenkazen.
Awards:
Oogstjaar 2013 - 92 pt (Vinous)
Oogstjaar 2014 - 91 pt (Wine Spectator)
Oogstjaar 2015 - 93 pt (James Suckling)
KleurDiep goudgeel
GeurHeerlijk zoet in de geur, abrikoos en sinaasappel, vanille, intens en weelderig
SmaakMooi uitgebalanceerd zoet, niet te zwaar, vrij lichtvoetig zelfs, met een opwekkend bitter, rozijnen, marsepein en amandelen
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijAangenaam als aperitief, bij vruchtentaart, perfect met foie gras, maar ook bij geitenkazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage11
LandItalië
RegioUmbria
Druifprocanico, grechetto
Volume0,5
Productnummer014130
Orvieto doc Classico Sup. Muffa Nobile 'Calcaia' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Naast de ‘gewone’ Orvieto’s maakt Barberani ook nog een bijzondere, zoete versie, gemaakt van druiven die zijn aangetast door edele rotting, dus in de stijl van een Sauternes. De druiven voor Orvieto zijn daar ook heel geschikt voor, omdat ze een natuurlijke zuurgraad hebben, die de zoete wijn ook een fris karakter geeft. Bovendien ontwikkelt zich in de wijngaarden in de ochtenduren ook een dikke laag mist, die het ontstaan van edele rotting op de druiven perfect bevordert. Ideale omstandigheden dus, in alle opzichten. De druiven worden geplukt in opeenvolgende plukgangen, waarbij steeds de beste druiven worden geselecteerd. De druiven met edele rotting gisten op roestvrij stalen tanks, tot een krachtige, zoete wijn, die niet te zwaar van karakter is. Daarna vindt een rijping plaats op eiken barriques, gedurende twaalf maanden. Een witte wijn met stijl dus, en een perfecte balans.