Muscat de Rivesaltes 'Pouderoux'

Mooi geurig muscaat, citrusfruit, witte perzik, acacia, rozenwater, heel breed, met een krachtige, maar tegelijk subtiele smaak, krachtig zoet, sinaasappelschil, verse druiven, mooi in balans, met een goede frisheid. Drinken bij foie gras, blauwe kaz en en patisserie.
Alcohol percentage 15,5
Volume 0,75
Geur Mooi geurig muscaat, citrusfruit, witte perzik, acacia, rozenwater, heel breed
Kleur Diep goudgeel.
Smaak Krachtige, maar tegelijk subtiele smaak, krachtig zoet, sinaasappelschil, verse druiven, mooi in balans, met een goede frisheid
Serveren bij Foie gras, blauwe kazen en patisserie
Land Frankrijk
Druif Muscat
Regio Languedoc Roussillon
Jaar 2016
Wijnhuis Pouderoux
Muscat de Rivesaltes 'Pouderoux' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Naast de bijzondere zoete wijnen op basis van blauwe druiven wordt hier ook een witte vin doux naturel gemaakt, op basis van muscaat-druiven. Ze komen van een steile zuidhelling, met zwarte schistes. De wijngaard wordt zoveel mogelijk op biologische wijze bewerkt. De druiven worden op het juiste moment geplukt, om het fruitkarakter, dat doet denken aan verst geplukte druiven, te bewaren. Er vindt een korte inweking op de schillen plaats, waarna de wijn wordt geperst en de gisting kan beginnen. D e wijn wordt begin december op fles gebracht, om fruit en frisheid optimaal te bewaren. Het is een heerlijke zoete wijn, die stuift van de geur van bloemen en verse druiven.