Muscat de Rivesaltes 'Sweet South'

Aangenaam muscaat, acacia, witte perzik, stuivend en breed, mooi zoet, mandarijnen, goede frisheid. Krachtige, zoete witte wijn. Lekker bij paté van eendenlever, blauwe kazen en abrikozentaart.
KleurDiep goudgeel
GeurHeerlijke geur, aangenaam muscaat, acacia, witte perzik, stuivend en mooi breed, fijn vleugje sinaasappel.
SmaakKrachtige, maar tegelijk subtiele smaak, uitgebalanceerd zoet, mandarijnen, verse druiven, mooi in balans, goede frisheid. Krachtige zoete witte wijn.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijPaté van eendenlever, blauwe kazen, sorbetijs en abrikozentaart.
Jaar2016
Alcoholpercentage15,5
LandFrankrijk
RegioLanguedoc-Roussillon
Druifmuscat
Volume0,5
Productnummer046500
Muscat de Rivesaltes 'Sweet South' kan gekocht worden in veelvoud van 12.
Productbeschrijving
Details
Het wijngebied rond het dorpje Rivesaltes ligt in de streek waar Côtes du Roussillon mag worden gemaakt. Maar dit stukje Roussillon heeft vooral een grote reputatie vanwege zijn bijzondere muscaatwijnen. Het terroir, met zijn arme en stenige ondergrond, is perfect geschikt voor deze druif, die wijnen oplevert die geuren en smaken naar versgeplukte druiven. Op basis van de muscat wordt een witte vin doux naturel gemaakt. Essentieel voor dit fruitige type Muscat is dat de druiven op het juiste moment worden geplukt, met voldoende zuren. Er vindt een korte inweking op de schillen plaats, waarna de druiven wordt geperst en de gisting kan beginnen. Tijdens de gisting wordt alcohol toegevoegd. Daardoor stopt de gisting en ontstaat een mooie zoete wijn, door het nog aanwezige restsuiker van de druiven, vandaar de naam vin doux naturel. De wijn wordt vroeg op fles gebracht, om fruit en frisheid optimaal te bewaren. Het is een heerlijke zoete wijn, met een stuivende geur van bloemen en verse druiven.