Muscat de Rivesaltes 'Sweet South'

Aangenaam muscaat, acacia, witte perzik, stuivend en breed, mooi zoet, mandarijnen, goede frisheid. Krachtige, zoete witte wijn. Lekker bij paté van eendenlever, blauwe kazen en abrikozentaart.
Alcohol percentage 15,81
Volume 0,5
Geur Heerlijke geur, aangenaam muscaat, acacia, witte perzik, stuivend en mooi breed, fijn vleugje sinaasappel.
Kleur Diep goudgeel
Smaak Krachtige, maar tegelijk subtiele smaak, uitgebalanceerd zoet, mandarijnen, verse druiven, mooi in balans, goede frisheid. Krachtige zoete witte wijn.
Serveren bij Paté van eendenlever, blauwe kazen, sorbetijs en abrikozentaart.
Land Frankrijk
Druif Muscat
Regio Languedoc Roussillon
Jaar 2016
Wijnhuis Cellier De La Dona
Muscat de Rivesaltes 'Sweet South' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Het wijngebied rond het dorpje Rivesaltes ligt in de streek waar Côtes du Roussillon mag worden gemaakt. Maar dit stukje Roussillon heeft vooral een grote reputatie vanwege zijn bijzondere muscaatwijnen. Het terroir, met zijn arme en stenige ondergro nd, is perfect geschikt voor deze druif, die wijnen oplevert die geuren en smaken naar versgeplukte druiven. Op basis van de muscat wordt een witte vin doux naturel gemaakt. Essentieel voor dit fruitige type Muscat is dat de druiven op het juiste mom ent worden geplukt, met voldoende zuren. Er vindt een korte inweking op de schillen plaats, waarna de druiven wordt geperst en de gisting kan beginnen. Tijdens de gisting wordt alcohol toegevoegd. Daardoor stopt de gisting en ontstaat een mooie zoete wijn, door het nog aanwezige restsuiker van de druiven, vandaar de naam vin doux naturel. De wijn wordt vroeg op fles gebracht, om fruit en frisheid optimaal te bewaren. Het is een heerlijke zoete wijn, met een stuivende geur van bloemen en verse dr uiven.