Vendemmia Tardiva Rosso 'Teluccio'

Kruidig, kaneel, confiture, zoete kersen en chocola, zoethout, pruimen, gebrande koffie, diep en krachtig, verleidelijk, elegant en opwekkend, goede zuren en uitgebalanceerd zoet. Zoete en krachtige rode wijn. Fijn bij chocoladetaart, desserts met chocola en blauwe kaas.
KleurDiep robijnrood.
GeurKruidig, kaneel, confiture, zoete kersen en chocola, zoethout, pruimen, gebrande koffie, verleidelijk.
SmaakZacht en fluwelig, diep en krachtig, verleidelijk, blijft mooi elegant en opwekkend, door goede zuren en uitgebalanceerd zoet. Zoete en krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijChocoladetaart, desserts met chocola en blauwe kaas.
Jaar2015
Alcoholpercentage14
LandItalië
RegioEmilia Romagna
Druifsangiovese, malbo gentile
Volume0,5
Productnummer018640
Vendemmia Tardiva Rosso 'Teluccio' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
In navolging van Amarone en Ripasso zien we in heel Italië de opkomst van wijnen op basis van gedroogde druiven. Bij deze Teluccio worden de druiven ingedroogd door ze lang aan de stok te laten hangen. Als dat lang genoeg is, schrompelen de druiven, zodat ze heel geconcentreerd worden, en veel suikers (en zuren) bevatten. Het water in de druiven verdampt. Deze hoge suikerconcentraties leveren na de gisting een zoete wijn op, omdat de gistcellen niet alle suikers kunnen afbreken. De wijn is genoemd naar de wijngaard, die zich bevindt in het hart van de heuvels van Forli. Behalve sangiovese is er nog 10% malbo gentile gebruikt, een klassieke streekdruif, waar in totaal maar 200 hectare van staat aangeplant. De late oogst van ingedroogde druiven geeft de wijn een bijzonder intens en krachtig karakter, met een bijzondere balans tussen zoet, zuren en tannine van de schillen van de druiven. Een bijzondere wijn met een heerlijk zoet karakter, en tegelijk heel smaakvol.