Amorosa di Dicembre Torcolato 'Jacopo Poli'

De druiven die voor deze speciale grappa zijn gebruikt, komen van de beroemde dessertwijn “Torcolato” van het wijnhuis Fausto Maculan uit Veneto. Doordat de Vespaiolo, een inheemse druif, en Tocai laat geoogst zijn heeft deze amarosa veel rijpe tonen van peer maar ook nootachtige aroma’s. De smaak is opvallend zuiver.
GeurDe druiven die voor deze speciale grappa zijn gebruikt, komen van de beroemde dessertwijn "Torcolato" van het wijnhuis Fausto Maculan uit Veneto
SmaakDoordat de Vespaiolo, een inheemse druif, en Tocai laat geoogst zijn heeft deze amarosa veel rijpe tonen van peer maar ook nootachtige aroma's. De smaak is opvallend zuiver.
Serveertemperatuur10-12℃
Alcoholpercentage40
LandItalië
RegioVeneto
Druifvespaiolo, tocai
Volume0,5
Productnummer014603
Productbeschrijving
Details
De familie Poli produceert al meer dan een eeuw grappa. Het begon allemaal met Jacopo’s overgrootvader, GioBatta. Hij had een passie voor grappa en maakte een distilleerketel, die hij op een kar plaatste en door een paard liet voorttrekken. Hij ging zo van boerderij naar boerderij om de “vinaccia” (druivendroesem) te distilleren en zo grappa te produceren. Vroeger was er grappa om “warm” te blijven. Op dit moment is grappa een onderdeel geworden van het goede leven, het is een product geworden dat staat voor genieten. Grappa wordt nu gedronken op zijn kwaliteit, om de prettige geur en smaak. Iedereen heeft een andere smaak en zodoende produceert de familie Poli een reeks van verschillende distillaten. Elk distillaat wordt voorgesteld door een symbool met een andere kleur, zodat de klant makkelijk de smaak van een bepaalde Poli grappa kan kiezen.