Aureo Dulce Solera d.o. 1954

Krachtige geur, gedroogd fruit, honing, lichte sherrytoon, honing, vijgen, prachtig complex en gerijpt, de smaak mooi zoet, fraai gerijpt, vijgen en krentjes, lichte sherrytoon, mooie zuren en bitters, nooit te zoet, mooie zuren en bitters na. Geniet hem bij chocoladedesserts, notentaart, blauwschimmelkazen, maar ook mooi als aperitief.
Alcohol percentage 20
Volume 0,75
Geur Sherryachtig, noten, mooi breed, rozijnen.
Kleur Oranjebruin.
Smaak In de stijl van een soort oloroso-sherry, mooie zuren en een goede lengte, hazelnoot, breed, complex, frisse zuren, lekker droog.
Land Spanje
Druif Garnacha, Grenache
Regio Tarragona
Jaar 1954
Wijnhuis De Muller
Aureo Dulce Solera d.o. 1954 kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De zoete wijnen van De Muller zijn niet alleen zeer bijzonder van karakter, ze zijn ook nog eens prachtig gerijpt door hun hoge leeftijd. Een lang verblijf op vat heeft ze een heel complex karakter. Een van de methoden die hier wordt gebruikt, is die van de solera. Daarbij wordt een deel van de wijn jaarlijks gebotteld, en een deel weer ververst. Op die manier ontstaat een bijzonder mengsel van oude, gerijpte wijn, en jonge, frisse wijn, zodat het eindresultaat levendig en mooi gerijpt tegelijk is. Deze Aureo Dulce is het resultaat van zo’n solera, waarbij gebruik wordt gemaakt van versterkte wijn, deels witte Garnacha en deels rode Garnacha. Een prachtige wijn, mooi zoet en ook heerlijk in zijn fruit en frisheid.