Brandy Italiano di Poli tube

Brandy wordt verkregen door wijn te distilleren. Men noemt brandy dan ook wel wijndistillaat. De druiven die gebruikt worden voor de Brandy Italiano zijn afkomstig van verschillende oogstjaren en ze mogen alleen uit Italië komen. (“Italiano”) Men laat de wijn na de distillatie nog eens 3 jaar rijpen op Franse eiken vaten, waardoor deze grappa zijn lichtbruine kleur krijgt.
Kleurlichtbruin
GeurBrandy wordt verkregen door wijn te distilleren. Men noemt brandy dan ook wel wijndistillaat. De druiven die gebruikt worden voor de Brandy Italiano zijn afkomstig van verschillende oogstjaren en ze mogen alleen uit Italië komen.
SmaakMen laat de wijn na de distillatie nog eens 3 jaar rijpen op Franse eiken vaten, waardoor deze grappa zijn lichtbruine kleur krijgt.
Serveertemperatuur18-20℃
Alcoholpercentage40
LandItalië
RegioVeneto
Druiftrebbiano
Volume0,7
Productnummer014625
Brandy Italiano di Poli tube kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De familie Poli produceert al meer dan een eeuw grappa. Het begon allemaal met Jacopo’s overgrootvader, GioBatta. Hij had een passie voor grappa en maakte een distilleerketel, die hij op een kar plaatste en door een paard liet voorttrekken. Hij ging zo van boerderij naar boerderij om de “vinaccia” (druivendroesem) te distilleren en zo grappa te produceren. Vroeger was er grappa om “warm” te blijven. Op dit moment is grappa een onderdeel geworden van het goede leven, het is een product geworden dat staat voor genieten. Grappa wordt nu gedronken op zijn kwaliteit, om de prettige geur en smaak. Iedereen heeft een andere smaak en zodoende produceert de familie Poli een reeks van verschillende distillaten. Elk distillaat wordt voorgesteld door een symbool met een andere kleur, zodat de klant makkelijk de smaak van een bepaalde Poli grappa kan kiezen.