Colheita Port 2004 d.o. 'Portal'

Vol, veel zwoelheid, zoet en chocola, heerlijk kruidig en breed, complex, een smaak waarbij de nadruk ligt op elegantie en finesse, fijnzinnig, niet te zoet, mooi belegen, rozijnen en noten, in port geweekte pruimen. Perfect bij gerijpte, krachtige k azen, noten, stilton, roquefort, desserts met fruit.
Alcohol percentage 19
Volume 0,75
Geur Vol, veel zwoelheid, zoet en chocola, heerlijk kruidig en breed, confiture, zwoelheid, mooi complex.
Kleur Licht taankleurig, oranjebruin
Smaak Een smaak met veel elegantie en finesse, mede door zijn rijping niet te zoet, belegen, rozijnen en noten, kersen en wat zuren en bitters na
Serveren bij Krachtige schapenkaas, noten, stilton, roquefort, desserts met fruit
Land Portugal
Druif Diverse druivensoorten
Regio Douro
Jaar 2004
Wijnhuis Portal
Colheita Port 2004 d.o. 'Portal' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Colheita is een bijzondere Tawny, gemaakt op basis van één enkele jaargang. Deze wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten (foeders), om te worden gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Volgens de regels moet een Colheita m inimaal zeven jaar zijn gerijpt voor hij op de markt wordt gebracht. Meestal echter zijn ze veel langer gerijpt, soms zelfs tientallen jaren lang. De rijping is bijzonder, omdat hierbij een lichte vorm van oxidatie optreedt, waardoor hij een bijzonde re kruidigheid krijgt met fraaie aroma’s van hout en gedroogd fruit. De Colheita’s van Portal worden alleen gemaakt in uitzonderlijk goede jaren. Op dit moment zijn de Colheita’s van de jaargangen 1994 en 1995 beschikbaar op de markt.