Rosso Sicilia doc 'Ammasso' Magnum tube

Voor de Ammasso worden de beste druiven met de hand geplukt en in kleine kisten van maximaal 5 kg per stuk geplaatst. De druiven worden 4 weken opgeslagen in een fruitkamer waarbij de temperatuur wordt gecontroleerd. De natuurlijke enzymatische processen ontwikkelen de eigenaardige aroma's en smaakprofielen. Druiven worden voorzichtig behandeld om hun delicate balans te behouden. De wijn rust voor 8-10 maanden in medium geroosterde eikenvaten. Na 4 maanden in de fles begint de wijn zich mooie smaken te uiten.
KleurDonkere kleur met paarse reflecties
GeurHet aroma is intens en fruitig met geuren van gedroogde pruimen, vosdruiven, gekonfijt fruit en geroosterde noten, eindigend met een vleugje marsepein en amandel.
SmaakGekonfijte noten en geroosterde hints zorgen voor een smaakvolle en sensueel smaken pallet.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijHartige vleesgerechten, gebakken pasta en rijpe kaas. Serveer tot 1 uur na opening.
Jaar2016
Alcoholpercentage14,5
LandItalië
RegioSicilia
Druifnero d'avola, nerello mascalese e.a.
Volume1,5
Productnummer117758
Mondo del Vino
Wijnhuis: Mondo del Vino
Rosso Sicilia doc 'Ammasso' Magnum tube kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Een blend van Nero d'Avola, Nerello Mascalese, Merlot en Cabernet Sauvignon druiven die roeren voordat ze vier weken lang worden geperst. De naam van de wijn 'Ammasso' verwijst naar de Siciliaanse term voor deze oude maischtechniek. De wijn rijpt in barriques gedurende tien maanden en heeft een donkere kleur met paarse reflecties. Het aroma is intens en fruitig met geuren van gedroogde pruimen, vosdruiven, gekonfijt fruit en geroosterde noten, eindigend met een vleugje marsepein en amandel.