Claret 'Diamond Collection' Jeroboam

Zoete geur, rijpe bosbessen en laurier, kruidig en zwoel, gepolijst en soepel, met een fluwelen afdronk. Krachtige rode wijn. Heerlijk bij lamsvlees, pasta met vleessaus, grove paté en belegen kazen.
KleurMedium kersenrood.
GeurZoet, met rijpe bosbessen en laurier, een aangename vanilletoon, kruidig en zwoel.
SmaakWarm en rijp, sappig, met veel fruit, leer, een gepolijste en soepele smaak, met een fluwelen afdronk. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijHeerlijk bij lamsvlees, pasta met vleessaus, grove paté en belegen kazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage13,5
LandVerenigde Staten
RegioCalifornia
Druifcabernet sauvignon, petit verdot e.a.
Volume3
Productnummer060236
Claret 'Diamond Collection' Jeroboam kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Samen met de witte Pavilion is dit het vlaggenschip van de Diamond Collection. Claret is een wijn op basis van Cabernet Sauvignon, gemengd met andere druiven tot een wijn in een typische Bordeaux-stijl. De belangrijkste druif naast de Cabernet (79%) is de Petit Verdot, met 15%. Merlot en Cabernet franc, eveneens typische Bordeaux-druiven, zijn goed voor elk 3%. Claret is de benaming die de Engelsen eeuwen geleden aan rode wijnen uit de Bordeaux gaven, en die ze nog steeds gebruiken –het blijven tenslotte Engelsen. Voor deze Claret wordt een label gebruikt dat een eerbetoon is aan de eerste Cabernet Sauvignon in een Bordeaux stijl, gemaakt door Gustave Niebaum in 1910. Door een gouden netje krijgt hij exact dezelfde uitstraling als ruim 100 jaar geleden. Voor deze wijn worden druiven gebruikt afkomstig uit verschillende streken in Californië; in dit geval uit Napa, Sonoma en El Dorado. Op deze manier wordt een perfecte blend gemaakt, waarin we de eigenschappen van alle drie deze streken terugvinden. Napa geeft kracht en diepgang, Sonoma smaak en mooie zuren, El Dorado frisheid, sap en elegantie. Een rijping van 15 maanden op Frans eiken geeft hem een mooie subtiele complexiteit.