Petrucci Orcia doc Organic Magnum 2013

Complexiteit en aromatische intensiteit voor de typische vintage-concentratie. De wijn heeft aroma's van rood fruit en kersen. Bloemige en balsamico aroma's zijn goed geïntegreerd met de aangename geroosterde tonen. De smaak vertoont zijdeachtige tannines. De verfijnde structuur en typische minerale afdronk van de Sangiovese worden aangevuld en ondersteund door een optimale zuurgraad. De fijnheid van de textuur en een perfecte balans geven het een grote elegantie.
KleurRode kleur met paars tinten.
GeurDe wijn heeft aroma's van rood fruit en kersen. Bloemige en balsamico aroma's zijn goed geïntegreerd met de aangename geroosterde tonen.
SmaakDe smaak vertoont zijdeachtige tannines. De verfijnde structuur en typische minerale afdronk van de Sangiovese worden aangevuld en ondersteund door een optimale zuurgraad. De fijnheid van de textuur en een perfecte balans geven het een grote elegantie.
Serveren bijRood vlees, lamsvlees, wilde eendenborst, belegen kazen.
Jaar2013
Alcoholpercentage14
LandItalië
RegioToscana
Druifsangiovese
Volume1,5
Productnummer012814
Petrucci Orcia doc Organic Magnum 2013 kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Petrucci werd geboren in 2001, het is de "Grand Cru", het symbool van Podere Forte. Tevens is het een maximale expressie van de bedrijfsfilosofie, gericht op liefde, passie en zorgvuldigheidzorg voor een productie van de hoogste kwaliteit. De wijngaarden zijn bepland met 7.000 tot 10.000 wijnstokken per hectare, getraind in Alberate, biologisch beheerd en volgens de biodynamische principes. De druivenoogst wordt volledig met de hand gedaan, per perceel. De plukgroep gaat meerdere malendoor dezelfde wijngaarden de druiven worden namelijk alleen geplukt wanneer deze perfect rijp zijn. Het vinificatieproces gebeurt door middel van een spontane gisting in Franse eiken vaten bij een temperatuur van 27 - 30 ° C. Elke wijngaardperceel wordt afzonderlijk gevinifieerd als CRU. Het contact met de huiden duurt 18 - 24 dagen tijdens maceratie. De malolactische gisting vindt plaats in Franse eiken barriques van 225 - 228 lt. en in tonneaux van 600lt. Pas na 24 maanden rijping in flessen komt de wijn op de markt.