Sancerre Blanc aop 'Les Baronnes' ½

Deze heerlijke Sancerre wordt gemaakt op basis van druiven uit de wijngaarden tussen de tussen Chavignol en Sancerre. Rijp en exotisch Sauvignon, ananas, grapefruit, passievrucht, rijk en vol, fijne zuren, lekker droog, zachte zuren. Droge witte wijn. Lekker als aperitief, fijn bij gebakken dorade of een curry met kabeljauw, en natuurlijk bij een licht gerijpte geitenkaas, zoals de beroemde crottin de chavignol.
KleurLicht strogeel.
GeurGeurig en open, rijp en exotisch sauvignon, ananas, grapefruit, witte bloemen, passievrucht.
SmaakMooi rijp, sappig en smaakvol, rijk en vol, lekker droog, helemaal niet streng, door zijn zachte zuren. Droge witte wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijLekker als aperitief, fijn bij gebakken dorade of een curry met kabeljauw, en natuurlijk bij een licht gerijpte geitenkaas, zoals de beroemde crottin de chavignol.
Jaar2018
Alcoholpercentage13
LandFrankrijk
RegioLoire
Druifsauvignon blanc
Volume0,375
Productnummer048759
Productbeschrijving
Details
De terroirs van Sancerre zijn net zo veelzijdig als de wijnen die ze voortbrengen. Les Baronnes is daar een mooi voorbeeld van. Deze heerlijke Sancerre wordt gemaakt op basis van druiven uit de wijngaarden tussen de tussen Chavignol en Sancerre. Deze hebben een ondergrond die bestaat uit een mengels van klei en kalk. Waarvan zo’n tweederde klei is en eenderde kalk. Dat levert wijnen op met een levendig en fruitig karakter, met typische fruitige Sauvignon-aroma’s. Bij het wijn maken wordt daar rekening mee gehouden, door een gisting op lage temperatuur, zo tussen de 15 en 18 graden. Daarna volgt een rijping op de fijne lie, waardoor hij een mooi rijp en rijk karakter krijgt. Het toonbeeld van een klassieke Sancerre, goed getypeerd voor de Sauvignon Blanc, in een bijzondere, mond vullende en krachtige stijl.