Vintage Port 2007 d.o. 'Portal' ½

Monumentale en machtige vintage port, een wijn om lang te bewaren, of jong van te genieten, als hij nog barst van het fruit, met rijpe vijgen, chocola, een prachtige kruidigheid, met heerlijk zoet, stevigheid en een aangename peperigheid. Heerlijk bi j belegen kazen, oude kaas, blauwschimmelkaas, maar ook desserts, bijvoorbeeld met chocola in combinatie met kersen.
Alcohol percentage 20
Volume 0,375
Geur krachtige, rijpe en volle geur met confiture van bosbes en braam, zowel met pure chocolade en chocoladerozijn
Kleur Diep donkerpaars
Smaak Zwoel, intense en vol smaak met rijp zondoorstoofd paarsfruit, chocllade, vijgen en rozijn
Serveren bij Blauwe kazen, krokant taartje van pure chocolade met rijpe kersen, tosti van kletzenbrood met tallegio en vijgen compote.
Land Portugal
Druif Diverse druivensoorten
Regio Douro
Jaar 2007
Wijnhuis Portal
Vintage Port 2007 d.o. 'Portal' ½ kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De vintageport is bij vrijwel alle huizen en ook bij Portal het vlaggenschip, de port die dient als het visitekaartje van het huis. Het is een port die alleen wordt geproduceerd in zeer goede jaren, waarin de druiven perfect rijp zijn en van de beste kwaliteit. De productie is laag, bij Portal niet meer dan ruim tweeduizend kistjes van twaalf flessen. De Vintage Port wordt geproduceerd van de oude wijngaarden van de Quinta dos Muros, die druiven produceren met een uitzonderlijke diepte en concen tratie. De meest actuele jaargang van dit moment is 2007, die net op de markt is gebracht. Het is gebruikelijk dat een Vintage Port twee jaar op vat doorbrengt, dus hij is gebotteld in 2009, toen hij nog barstte van het fruit. 2007 is een waarlijk gr ootse jaargang voor Vintage port, vanwege de unieke combinatie van kracht en frisheid. De druiven werden onder perfecte omstandigheden geoogst tussen 23 en 30 september 2007. Het is een wijn die jong kan worden gedronken, op zijn fruit, maar ook zeer lang kan worden bewaard, tot wel dertig jaar.