Jacopo Poli Arzente Brandy 10 yrs

De druiven die gebruikt worden voor L’Arzente Brandy 10 years old zijn afkomstig van één enkele oogst. De brandy heeft tien jaar mogen rijpen op onder andere Frans eikenhouten vaten uit Allier en Limousin en op eikenhouten vaten afkomstig uit Sloveni ë. Drie bruine ringen om de fles geven de drie verschillende houtsoorten aan. Deze grappa is door de rijping bruin van kleur geworden. Om de geur en de smaak nog beter naar voren te laten komen, drinkt men de Brandy rond de 18 oC. Uitstekend voor kou de winteravonden.
KleurDeze grappa is door de rijping bruin van kleur geworden
GeurDe druiven die gebruikt worden voor L'Arzente Brandy 10 years old zijn afkomstig van één enkele oogst
SmaakDe brandy heeft tien jaar mogen rijpen op onder andere Frans eikenhouten vaten uit Allier en Limousin en op eikenhouten vaten afkomstig uit Slovenië.
Serveertemperatuur18-20℃
Alcoholpercentage40
LandItalië
RegioVeneto
Druiftrebbiano
Volume0,5
Productnummer014605
Jacopo Poli Arzente Brandy 10 yrs kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De familie Poli produceert al meer dan een eeuw grappa. Het begon allemaal met Jacopo’s overgrootvader, GioBatta. Hij had een passie voor grappa en maakte een distilleerketel, die hij op een kar plaatste en door een paard liet voorttrekken. Hij ging zo van boerderij naar boerderij om de “vinaccia” (druivendroesem) te distilleren en zo grappa te produceren. Vroeger was er grappa om “warm” te blijven. Op dit moment is grappa een onderdeel geworden van het goede leven, het is een product geworden d at staat voor genieten. Grappa wordt nu gedronken op zijn kwaliteit, om de prettige geur en smaak. Iedereen heeft een andere smaak en zodoende produceert de familie Poli een reeks van verschillende distillaten. Elk distillaat wordt voorgesteld door een symbool met een andere kleur, zodat de klant makkelijk de smaak van een bepaalde Poli grappa kan kiezen.