Barbazul igp Blanco

Fijne Chardonnay, gemaakt onder Atlantische invloed, om hem mooi fris te houden. Fijne geur, bloemen en citrus, peer en perzik, verleidelijk, fris en smaakvol, puur op het fruit, mooi krachtig en rond. Krachtige, droge witte wijn.Fijn als aperitief, bij parelhoen uit de oven, gravad lax, romige witschimmelkazen.
KleurHelder strogeel.
GeurFijne geur, bloemen en citrus, peer en perzik, een vleugje kruidigheid, verleidelijk.
SmaakMooi fris en smaakvol, met een kleinte tinteling, puur op het fruit, rijpe peer, mooi krachtig en rond. Krachtige, droge witte wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijFijn als aperitief, bij parelhoen uit de oven, gravad lax, romige witschimmelkazen.
Jaar2017
Alcoholpercentage12,2
LandSpanje
RegioCadiz
Druifchardonnay
Volume0,75
Productnummer039302
Barbazul igp Blanco kan gekocht worden in veelvoud van 12.
Productbeschrijving
Details
De wijnen onder het label Barbazul zijn het ‘kleine broertje’ van grote wijnen onder de naam Taberner. De reeks zou niet compleet zijn zonder een witte versie, gemaakt op basis van de internationale Chardonnay, een druif die werkelijk overal voortref felijke resultaten oplevert. Deze Chardonnay is helemaal gemaakt op het fruit. De druiven worden al in augustus geoogst, om de wijn een mooi lichtvoetig karakter en goede zuren te geven. De druiven zijn afkomstig van de eigen wijngaarden van het bedr ijf, en worden met de hand geoogst. De gisting vindt plaats op zeer lage temperatuur: 12 oC. Dat zorgt voor een fruitige en aromatische stijl Chardonnay, die heel verrassend is voor dit zuidelijke deel van Spanje. Het is de Atlantische invloed, die m ede helpt om deze wijn zo mooi fris te houden.