Vino de Uve Stramature Bianco igt 'Angialis'

De druiven voor deze zoete wijn worden geoogst als ze overrijp zijn, van eind oktober tot begin november. Dat zorgt voor zoet met een intense geur, met sinaasappelschil, verse abrikozen en vanille, mooi krachtig zoet in de smaak, met rozijnen, goede zuren, vol en weelderig. Krachtige, zoete witte wijn. Goed bij gerijpte schapenkaas, zoals pecorino, vlaai met abrikozen, baklava.
Awards:
Oogstjaar 2012- 94 pt (Robert Parker)
KleurDiep strogeel.
GeurIntense geur, met muscaat, sinaasappelschil, verse abrikozen en vanille, gedroogd fruit, tutti frutti.
SmaakSmaakvol, mooi krachtig zoet, met rozijnen, goede zuren, vol en weelderig, karaktervol en rijk. Krachtige, zoete witte wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijGerijpte schapenkaas, zoals pecorino, vlaai met abrikozen, baklava.
Jaar2013
Alcoholpercentage13,5
LandItalië
RegioSardegna
Druifnasco, malvasia di cagliari
Volume0,5
Productnummer013270
Vino de Uve Stramature Bianco igt 'Angialis' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Het eiland Sardinië bezit een aantal unieke druivenrassen, en brengt dan ook heel bijzondere wijnen voort. Het wijnhuis Argiolas is een van de bijzondere boegbeelden van de Sardijnse wijnbouw. Het brengt een uitgebreide serie wijnen op de markt, waarin in een zoete wijn uiteraard niet mag ontbreken. Uiteraard is het warme klimaat niet geschikt voor het maken van wijnen op basis van druiven met edele rotting, zodat voor deze wijn gebruik is gemaakt van licht gedroogde druiven, met de lokale nasco-druif als basis. De naam nasco is afgeleid van het woord nuscu, dat in het lokale Sardijnse dialect ‘muskus’ betekent. Dat slaat op het muscaat-achtige karakter van deze druiven, dat we ook in deze wijn terugvinden. De druiven worden geoogst als ze overrijp zijn, van eind oktober tot begin november. Vervolgens worden ze in de winery nog even kort verder gedroogd. Dan vindt een gisting plaats op roestvrij staal, gevolgd door een rijping op barriques van Frans eikenhout. Dat maakt deze zoete wijn tot een heerlijk rijk en complex glas.