Bourgogne Chardonnay aoc 'Parisse'

Heerlijke, krachtige en smaakvolle witte Bourgogne van een hoog niveau, met fijn citrus en appel, exotisch, nectarine en peer, vanille, zacht en rijp, fijne zuren, bitters, opwekkend, levendige zuren. Krachtige, droge witte wijn. Lekker bij kalfsvlees, pasta met garnalen, gefrituurde inktvisringen met mayonaise.
KleurBleek strogeel.
GeurMooi open, fijn citrus en appel, exotisch, nectarine en peer, vanille, aangenaam botertje.
SmaakMooi zacht en rijp, rijke smaak, fijne zuren, bitters, opwekkend, fijn wit fruit, levendige zuren. Krachtige, droge witte wijn.
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijLekker bij kalfsvlees, pasta met garnalen, gefrituurde inktvisringen met mayonaise.
Jaar2016
Alcoholpercentage12,5
LandFrankrijk
RegioBourgogne
Druifchardonnay
Volume0,75
Productnummer042100
Parisse
Wijnhuis: Parisse
Bourgogne Chardonnay aoc 'Parisse' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Voor veel domeinen in de Bourgogne is het aantrekkelijk om naast hun wijnen uit bekende appellations ook nog een ‘gewone’ witte Bourgogne te maken. Het Domaine Thibert, dat zijn wijngaarden verspreid heeft liggen in het zuidelijke deel van de Mâcon, en dat verantwoordelijk is voor de wijnen van het Domaine Parisse, doet het dan ook niet anders. Het voordeel van deze ‘gewone’ Bourgogne is dat je wijn die overschiet uit elke andere appellation voor deze algemene streekwijn kan en mag gebruiken. Er zijn altijd wel wijngaarden met jonge stokken of wijnen die minder geschikt zijn voor de grote namen, die hiervoor kunnen worden gebruikt. Dat levert een heerlijke, krachtige en smaakvolle witte Bourgogne op, van een hoog niveau.