Brachetto d'Acqui docg 'Fontanafredda'

Barst van het fruit in de geur, met frambozen, kersen en aardbeien, geurig en verleidelijk, lekker zoet en spetterend, met een zachte smaak, aangenaam zoet, opwekkend, met een aangename mousse, frambozen aardbeien, met een aangename tinteling in de afdronk, heerlijk lichtvoetig, levendig, leuk als aperitief, heerlijk bij nagerechten met zomerfruit, zoals kersen en aardbeien, nagerechten met chocolade, Schwarzwalder Kirschtorte is een klassieker hierbij.
KleurDiep paarsrood.
GeurBarst van het fruit in de geur, met frambozen, kersen en aardbeien, geurig en verleidelijk, lekker zoet en spetterend.
SmaakZachte smaak met een aangenaam zoet, opwekkend, met een aangename mousse, frambozen aardbeien, met een aangename tinteling in de afdronk, heerlijk lichtvoetig, levendig.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijLeuk als aperitief, heerlijk bij nagerechten met zomerfruit, zoals kersen en aardbeien, nagerechten met chocolade, Schwarzwalder Kirschtorte is een klassieker hierbij.
Alcohol percentage7
LandItalië
RegioPiemonte
Druifbrachetto
Volume0,75
Productnummer012714
Brachetto d'Acqui docg 'Fontanafredda' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Fontanafredda heeft zijn reputatie gevestigd met de grote wijnen van Piemonte, en dan vooral met zijn machtige Barolo’s. Maar binnen het assortiment is ook plaats voor meer frivole wijnen, zoals deze verleidelijke zoete mousserende rode wijn, die voo ral heel populair is aan de andere kant van de oceaan. Maar Fontanafredda zou Fontanafredda niet zijn als ook deze wijn niet de beste kwaliteit zou hebben in zijn soort. Brachetto d’Acqui is een zeldzame wijn die vooral wordt gemaakt in Monferrato, w aar de Brachetto-druiven staan aangeplant op Zuid-Westhellingen, op een hoogte van 250 tot 400 meter, om de wijn behalve zoet ook frisheid te geven. De druiven voor deze wijn worden op een lage temperatuur vergist. Daarmee wordt het een mousserende w ijn waarin het fruit voorop staat, geaccentueerd door het zoet in de smaak. Na de gisting wordt hij met het koolzuurgas van de gisting gebotteld, met als resultaat een opwekkende zoete rode mousserende wijn, geschikt om te combineren met de meest uit eenlopende nagerechten.