Côte Rôtie aop Lieu dit 'Bonnivière

eer intens en breed, vijgen en specerijen, vanille, tijm, grafiet, zwarte peper. krachtig, zacht en verleidelijk, met fijne zuren. Complexe en krachtige rode wijn. Perfecte wijn bij hertenbiefstuk, filet van wilde eend, goulash, stoofvlees van wild zwijn, confit de canard.
KleurDiep kersenrood
GeurZeer intens en breed, vijgen en specerijen, vanille, tijm, grafiet, zwarte peper.
SmaakHeerlijk mondvullend en krachtig, zacht en verleidelijk, romig en elegant, met fijne zuren, opwekkend, breed. Complexe en krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijPerfecte wijn bij hertenbiefstuk, filet van wilde eend, goulash, stoofvlees van wild zwijn, confit de canard.
Jaar2015
Alcoholpercentage13
LandFrankrijk
RegioRhône
Druifsyrah
Volume0,75
Productnummer047347
Productbeschrijving
Details
Cuilleron beschikt over mooie wijngaarden in de beroemde appellation Côte Rôtie. Die in het lieu-dit Bonnivières bevindt zi ch in het hart van de beroemde Côte Brune, een van de mooiste terroirs van de Côte-Rôtie. De druiven van deze lieu-dit werden in het verleden gebruikt voor het maken van de cuvée Terres Sombres, die uit een mengsel van verschillende losse wijngaarden bestond. De ondergrond is van een grote kwaliteit, en speelt een grote rol bij de klasse van deze wijn. Hij bestaat uit de typische, bijzondere schistes van deze streek, een ondergrond die de warmte vasthoudt en grootse wijnen oplevert. De wijngaard is beplant met 8000 tot maar liefst 10.000 stokken per hectare, een bijzonder hoge plantdichtheid, zoals we die ook zijn bij de Grands Crus van de Médoc. De druiven worden met de hand geoogst, op basis van lage opbrengsten. De wijn wordt gemaakt als een grote bourgogne, met druiven die voor een deel niet ontsteeld zijn en die gisten in open gistingsvaten, waarbij de kap met de hand wordt gebroken. Daarna volgt een rijping op barriques gedurende anderhalf jaar. Daarmee zijn alle ingrediënten voor een topwijn aanwezig, en dat is het dan ook. En er zijn nog geen 10.000 flessen van.