Côtes du Rhône Rouge aoc Organic 'Coccinelles'

Intens fruit, pepertje, vleugje tijm, bittere chocola, rijp en zacht, romig en peperig, goede frisheid. Fijn bij mooie charcuterie, pasta met paddenstoelen, stoofschotels met rundvlees.
KleurLicht robijnrood
GeurHeerlijk zoet fruit, pepertje, donkere kersen,viooltjes, bittere chocola, opwekkend.Heerlijk zoet fruit, pepertje, donkere kersen, viooltjes, bittere chocola, opwekkend.
SmaakRijp en zacht, confiture en pruimen, romig en licht peperig, warm en zwoel, tegelijk een fijne frisheid. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijFijn bij mooie charcuterie, pasta met paddenstoelen, stoofschotels met rundvlees.
Jaar2018
Alcoholpercentage14,5
LandFrankrijk
RegioRhône
Druifsyrah, grenache
Volume0,75
Productnummer041215
Productbeschrijving
Details
In het hart van de streek Signargues ligt het Chateau des Coccinelles. De streek is rijk aan geschiedenis en tussen de stad van de Pausen (Avignon) en het Romeinse Nîmes bevind zicht de geboorteplaats van de familie Fabre, Domazan. Op het gebied van de Côtes du Rhône, in de buurt van de crus als Châteauneuf en Lirac, heeft de Domain “Coccinelles" een vlekkeloze reputatie opgebouwd.Een wijnmakerij op klei-kalksteen land bedekt met keien die de wijnen geconcentreerde en fruitige aroma’s geeft. Chateau des Coccinelles produceert biologische wijnen, met behulp van natuurlijke producten. Buiten de verbintenis, de “state of mind” en bereidheid, is het voor hen belangrijk om het land te gebruiken zonder deze te beschadigen. Bij Chateau des Coccinelles oefenen zij de biologische landbouw om natuurlijke hulpbronnen te behouden en evenwicht te houden door het exclusieve gebruik van minerale en biologische producten.