Mencía Bierzo do 'Cuatro Pasos Black'

Heerlijke combinatie van het rode fruit van de mencia met fijne vanilletonen van eiken vaten. Mooie geur, bramen en bosbessen, toast, rokerig, een vleugje vanille, zacht en rijp, pruimen, chocolade, mokka, rond en romig. Krachtige rode wijn. Goed bij gegrilde rosbief, grove paté, wildgerechten, goulash met rijst.
KleurDiep robijnrood.
GeurSpetterend fruit, bramen en bosbessen, mooi vanille, toast, rokerig, een vleugje vanille, opwekkend.
SmaakHeerlijk zacht en rijp, pruimen, chocolade, mokka, zwoel en smaakvol, zuren en frisheid, rond en romig. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijGegrilde rosbief, grove paté, wildgerechten, goulash met rijst.
Jaar2016
Alcohol percentage13,8
LandSpanje
RegioBierzo
Druifmencia
Volume0,75
Productnummer034430
Mencía Bierzo do 'Cuatro Pasos Black' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Martin Codax geniet grote faam als producent van heerlijke Rías Baixas. De afgelopen jaren is daar de productie van wijnen uit Bierzo bij gekomen, iets meer landinwaarts, richting León. Bierzo is dé streek voor rode wijnen op basis van de lokale menc ia. In dit heerlijke koele klimaat levert deze druif heerlijke fruitige en soepele wijnen op. De Cuatro Pasos is genoemd naar de vier voetstappen van een beer, die in een van de wijngaarden zijn aangetroffen. De ‘Black’ is de nieuwste telg in de fami lie van Cuatro Pasos-wijnen. Hij wordt gemaakt op basis van mencia-druiven van de hogere hellingen van de streek, van wijngaarden met stokken van meer dan 80 jaar oud. Dit levert een bijzondere, zeer krachtige wijn op, die vervolgens nog een rijping ondergaat van 7-8 maanden op vaten van nieuw Frans en Amerikaans eikenhout. Dat zorgt voor een heerlijke combinatie van het rode fruit van de mencia met fijne vanilletonen van het eiken. Een bijzondere wijn, intens en mooi gepolijst.