Montalis Reserve aop

Heerlijke Coteaux du Languedoc, waarbij ook de dorpsnaam, Saint-Saturnin op het label mag worden vermeld. Zwoel, zwarte peper, rozemarijn, fijne kruidigheid. Soepel en zacht, afgerond, met het fruit op de voorgrond. Droge rode wijn. Lekker bij een cassoulet met witte bonen, grove boerenpaté, gegrilde lamskotelet met rozemarijn, zacht belegen kazen of lichte blauwe kazen.
KleurMedium robijnrood.
GeurKruidig, warm, zwoel, kersen, zwarte peper, rozemarijn, confiture, chocola.
SmaakLekker soepel en zacht, aangenaam zwoel en afgerond, met het fruit op de voorgrond, goede zuren. Droge rode wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijLekker bij een cassoulet met witte bonen, grove boerenpaté, gegrilde lamskotelet met rozemarijn, zacht belegen kazen of lichte blauwe kazen.
Jaar2014
Alcoholpercentage13,5
LandFrankrijk
RegioLanguedoc-Roussillon
Druifcarignan, grenache, syrah, cinsault, mourvèdre
Volume0,75
Productnummer048608
Wijnhuis:
Productbeschrijving
Details
De coöperatie van Saint-Saturnin maakt onder het label Montalis heerlijke landwijnen, Pays d’Oc. Maar uiteraard wordt van de beste druiven deze mooie appellationwijn gemaakt, een heerlijke Coteaux du Languedoc. Daarbij mag ook de dorpsnaam, Saint-Saturnin, op het label worden vermeld. Dat is alleen voorbehouden aan de beste dorpen van de streek. Hiervoor mogen alleen inheemse druiven worden gebruikt, zoals we die ook kennen van het Rhônedal, zoals onder andere cinsault, grenache en syrah. In het zonnige klimaat van de Languedoc rijpen deze druiven perfect, met behoud van hun frisheid en levendigheid. Een ideale combinatie om een soepele, jong drinkbare rode wijn te maken die toch ook lekker wat pit en stevigheid heeft. De druiven worden mooi rijp geoogst, om de wijn een zacht karakter te geven, waarbij het fruit voorop staat. Met een heerlijke appellationwijn uit de Languedoc als resultaat.