Montepulciano d'Abruzzo dop 'Nativae'

Zwoele kruidigheid, pruimen, tabak, ceder, chocola, sappig, dik en machtig, warm, stoer, intens, mooi fruit. Krachtige rode wijn. Combineer met koud vlees, salami, lamsrollade met rozemarijn, oude kazen, belegen boerenkaas.
KleurDiep kersenrood.
GeurEen fraaie, zwoele kruidigheid in de geur, pruimen, tabak, ceder, chocola.
SmaakUitgesproken van karakter, sappig, dik en machtig, warm, stoer, intens, maar het fruit blijft mooi aanwezig. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijKoud vlees, salami, lamsrollade met rozemarijn, oude kazen, belegen boerenkaas.
Jaar2016
Alcohol percentage14
LandItalië
RegioAbruzzo
Druifmontepulciano
Volume0,75
Productnummer023030
Montepulciano d'Abruzzo dop 'Nativae' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De druiven voor deze ‘natuurlijke’ wijn zijn afkomstig uit Crecchio. Daar staan de 40 jaar oude stokken aangeplant die de druiven opleveren voor deze bijzondere karaktervolle rode wijn. De wijn draagt de naam ‘Nativae’ uit respect voor de tradities van zijn geboortegrond. De druiven worden geoogst als ze perfect rijp zijn geoogst, waarna ze in de kelder een spontane gisting ondergaan, dus op de ‘eigen’ gisten van de druif. Dit levert een wijn op met een zeer puur karakter. Gisting en rijping vindt plaats op cement. De wijn blijft zo’n drie maanden rijpen op het cement, waarna hij wordt gebotteld zonder enige vorm van filtering of klaring. Een heerlijke, krachtige en volle Montepulciano, mooi puur en zuiver, is het resultaat.