Pecorino dop 'Nativae'

Krachtig, peer en perzik, acacia, anijs, vleugje grapefruit, asperges, vol van smaak, met fijne zuren en een aangenaam bittertje. Krachtige droge witte wijn. Mooi bij mosselen met groene kruiden, gegrilde zalm, kipsalade, zachte kazen.
KleurMedium strogeel.
GeurKrachtig en intens, peer en perzik, acacia, anijs, vleugje grapefruit, asperges.
SmaakVol, veel rijkdom, mooie diepte, weelderig en mondvullend, fijne zuren en een aangenaam bittertje. Krachtige droge witte wijn.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijMosselen met groene kruiden, gegrilde zalm, kipsalade, zachte kazen.
Jaar2014
Alcoholpercentage13
LandItalië
RegioAbruzzo
Druifpecorino
Volume0,75
Productnummer023025
Pecorino dop 'Nativae' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Pecorino is een van die bijzondere Italiaanse druiven die bijna was uitgestorven, maar die net op tijd werd herontdekt om gered te kunnen worden. Juist deze ‘oude’, historische druiven zijn perfect geschikt voor het lokale klimaat,waarin ze wijnen opleveren met een bijzonder karakter, en vaak ook nog met voldoende zuren. Dit is een wijn van een van de oude wijngaarden van de streek, met stokken die inmiddels zo’n veertig jaar oud zijn, en die dus wijnen met een bijzondere kracht en diepgang opleveren. De druiven worden rijp geoogst, waarna ze in de kelder een spontane gisting ondergaan, dus op de ‘eigen’ gisten van de druif. Gisting en rijping vindt plaats op cement. De wijn blijft zo’n drie maanden rijpen, waarna hij wordt gebotteld zonder enige vorm van filtering of klaring. Een Pecorino in zijn meest pure en zuivere vorm is hiervan het resultaat.