Quincy aop 'Haute Victoire'

Quincy heeft een delicate geur van citrus en witte bloemen. In de smaak is d ewijn fris, levendig en rond. Deze Haute Victoire wijn is goed gebalanceerd in zijn smaak. De wijn is fruitig en zeer aromatisch en is fijn en elegant van structuur. Fantastisch bij zoetwater visgerechten, gerookt of in een saus. Of heerlijke zalmsteak geserveerd met citroenboter.
KleurBleek geel.
GeurDelicate geur van citrus en witte bloemen.
SmaakFris, levendig en rond. Deze Haute Victoire wijn is goed gebalanceerd in zijn smaak. De wijn is fruitig en zeer aromatisch en is fijn en elegant van structuur.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijFantastisch bij zoetwater visgerechten, gerookt of in een saus. Of heerlijke zalmsteak geserveerd met citroenboter.
Jaar2016
Alcoholpercentage12,5
LandFrankrijk
RegioLoire
Druifsauvignon blanc
Volume0,75
Productnummer048715
Productbeschrijving
Details
De druivenstokken zijn gepland op een oud, glooiend terras van de Cher, waarvan de bodem is samengesteld uit zand en grind. De sauvignon wijnstokken produceren druiven van uitstekende kwaliteit. Het lokale klimaat is relatief warm en droog en biedt uitstekende omstandigheden voor de wijnbouw.Zo snel als ze worden geoogst, worden de druiven geperst en laat men het sap 24 uur rusten om op natuurlijke wijze te klaren. De gisting wordt strikt gecontroleerd bij temperaturen van 16 tot 19 °C. Ten slotte blijft de wijn enkele maanden op zijn fijne droesem rusten tot hij in april wordt gebotteld.