St.Joseph Blanc aop 'Lieu-dit Digue'

Prachtige geur, honing, vanille en noten, meloen en perzik, breed en complex, amandelen, een vleug citrus, zuiver en intens, breed en krachtig in de smaak, bijzondere diepte en concentratie, lijkt bijna zoet, met abrikoos, mango, perzik, heerlijk breed en vol, lengte en mooie zuren van de Roussanne. Drink hem bij asperges met ham en beurre blanc, zwezerik, klassiekers als gerookte zalm of –paling, maar gaat ook probleemloos bij wit vlees.
KleurHelder strogeel
GeurPrachtige geur, honing, vanille en noten, meloen en perzik, breed en complex, amandelen, een vleug citrus, zuiver en intens.
SmaakBreed en krachtig in de smaak, bijzondere diepte en concentratie, lijkt bijna zoet, met abrikoos, mango, perzik, heerlijk breed en vol, lengte en mooie zuren van de roussanne.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijAsperges met ham en beurre blanc, zwezerik, klassiekers als gerookte zalm of paling, maar gaat ook probleemloos bij wit vlees.
Jaar2016
Alcoholpercentage14
LandFrankrijk
RegioRhône
Druifroussanne
Volume0,75
Productnummer047325
St.Joseph Blanc aop 'Lieu-dit Digue' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Met zijn bijzondere witte wijnen uit Saint-Joseph heeft Yves Cuilleron een eigenzinnige weg ingeslagen. De twee toppers ‘La Lombard’ en ‘Saint-Pierre’ zijn niet alleen gemaakt van twee aparte, kleine wijngaarden, maar ook van twee verschillende druiven, elk met een heel eigen karakter. Bij deze cuvée, de Saint-Pierre, is het de Roussanne die het beeld bepaalt. De vrij onbekende Roussanne is een interessante druif, met een heel eigen, uitgesproken karakter. Hij combineert een krachtig en vol karakter met een levendige zuurgraad. Hij kan de rijping op hout perfect verdragen, want het hout overheerst de wijn niet en rondt hem wel perfect af. De wijn verblijft 10 maanden op vat voordat hij wordt gebotteld. Door hem op de lie, de dode gistcellen te laten, krijgt hij veel rijkdom en diepte. Het resultaat is zonder twijfel een van de beste witte Saint-Josephs die er te vinden zijn.