Prosecco Frizzante doc 'Sacchetto'

Lekkere bruisende Prosecco, met aangenaam wit fruit, appel, geurig en breed, een rinsfrisse smaak, zacht en mild, een subtiele zoetimpressie. Ideaal als aperitief, bij kibbeling, schaal- en schelpdieren, maar ook bij een salade.
KleurBleekgeel
GeurIntens van geur met indrukken van zachte vruchten als perzik, peer en banaan
SmaakEen lichte citrus- en bloemensensatie afgerond met een zachte, frisse mousse.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijUitermate geschikt als apéritief en combineert goed met lichte voorgerechten, pasta's, verse kaas en wit vlees. Maar bovenal is de Prosecco ook een feestwijn bij uitstek voor speciale gelegenheden.
Alcoholpercentage11
LandItalië
RegioVeneto
Druifprosecco
Volume0,75
Productnummer015612
Prosecco Frizzante doc 'Sacchetto' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De klassieke Prosecco is de wijn die aan de basis staat van de Prosecco’s van Sacchetto. De klassieke Prosecco is zonder twijfel de bekendste mousserende wijn van Italië. Alleen wijnen die worden gemaakt op basis van prosecco-druiven –tegenwoordig aangeduid met de naam ‘glera’- mogen als ‘Prosecco’ op de markt komen. Als de zorgvuldig geselecteerde druiven geplukt zijn, vindt de gisting plaats in een afgesloten tank. Door het gesloten houden van de tank blijft er koolzuur in de wijn, die bewaard blijft tot bij de botteling, om de wijn zijn mousse te geven.Er kunnen twee typen wijn van worden gemaakt: Frizzante of Spumante. Dit is een Frizzante, en dat betekent dat de wijn een lagere koolzuurdruk heeft, dus minder krachtige belletjes. Vroeger werd dit type wijn afgesloten met een kurk en een touwtje, tegenwoordig met een schroefdop. Dit type Prosecco is extra betaalbaar, om het onder een lagere accijns valt. Dat betekent dus lekker betaalbaar genieten van een mooie klassieke Prosecco.