Le Volte dell'Ornellaia igt 2017

Door de druivensamenstelling van deze donkerrode wijn geeft hij een zwoel karakter. Rood fruit als kersen en confiture in de geur. Heerlijke sappige aanzet, elegant rijp rood fruit, pruimen en zwarte bessen, een zekere stevigheid nog, met goede tannines, mooi rijp en uitgebalanceerd en superverleidelijk. Anti pasti, pasta en vlees zoals bijvoorbeeld duif, geit of zuiglam met salie zou een mooie combinatie kunnen vormen met deze zwoele wijn.
KleurDonkerrood
GeurIntens en zwoel, kersen en ander rijp rood fruit en confiture.
SmaakHeerlijke sappige aanzet, elegant, met rijp rood fruit, pruimen en zwarte bessen, een zekere stevigheid nog, met goede tannines, mooi rijp en uitgebalanceerd, super verleidelijk.
Serveren bijAntipasti, pasta en vlees zoals bijvoorbeeld duif, geit of zuiglam met salie.
Jaar2017
Alcohol percentage13,5
LandItalië
RegioToscane
Druifmerlot, cabernet sauvignon, sangiovese
Volume0,75
Productnummer010920
Le Volte dell'Ornellaia igt 2017 kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Dit is de “basiswijn” van Tenuta dell’Ornellaia. Meer toegankelijk dan zijn grote broers Ornellaia en Masseto. Deze wijn is meer geschikt voor de dagelijkse verwennerij. De Sangiovese-druiven in deze wijn zijn afkomstig uit de regio rondom Bolgheri en worden gevinifieerd in Tenuta dell’Ornellaia. Le Volte wordt gedurende zes maanden gelagerd op vaten die eerst voor de Ornellaia zijn gebruikt.