Les Chaillets 'Condrieu'

Zeer krachtig en breed in de geur, abrikozen en bloemen in de geur, rozijnen en perzik, een vleugje vanille, maar niet teveel hout, sap en fruit in de smaak, nervositeit, concentratie, prachtig Viognier, mandarijn, sinaasappel, prachtige zuren en bitters, rond, fantastische lengte, eveneens goed te combineren met asperges met ham en beurre blanc, zwezerik, klassiekers als gerookte zalm of –paling, maar gaat ook probleemloos bij wit vlees.
KleurDiep strogeel met een hint van groen.
GeurZeer krachtig en breed, abrikozen en bloemen in de geur, rozijnen en perzik, een vleugje vanille, maar niet teveel hout.
SmaakSap en fruit in de smaak, nervositeit, concentratie, prachtig viognier, mandarijn, sinaasappel, prachtige zuren en bitters, rond, fantastische lengte.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijAsperges met ham en beurre blanc, zwezerik, klassiekers als gerookte zalm of -paling, maar gaat ook probleemloos bij wit vlees.
Jaar2017
Alcoholpercentage14
LandFrankrijk
RegioRhône
Druifviognier
Volume0,75
Productnummer047305
Les Chaillets 'Condrieu' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De fraaie ‘La Petite Côte’ wordt in kwaliteit nog overtroffen door de ‘Les Chaillets’, de wijn gemaakt van oude stokken. Deze oude stokken staan aangeplant op klassieke terrassen. Het woord ‘Chaillets’ is daar de lokale benaming voor. Deze terrassen hebben een ideale ligging ten opzichte van de zon door hun oriëntatie op het Zuid- Zuidoosten. Gedurende de zomermaanden worden nog trossen weggeknipt om de overblijvende druiven meer diepte en concentratie te geven. Nadat de licht overrijpe druiven met de hand zijn geoogst ondergaan ze de gisting voor het grootste deel (ongeveer 80%) op vat. De wijn verblijft 10 maanden op vat voordat hij wordt gebotteld. Het resultaat is zonder twijfel een van de beste Condrieus die er te vinden zijn.