Marselan igp 'Bis by Biscaye'

De Marselan is een recente kruising tussen Cabernet Sauvignon en Grenache, die we steeds vaker in de Languedoc aangeplant zien. Hij zorgt voor een fraaie, soepele en fruitige rode wijn met een mooie, intense purperen kleur, met zoete kersen en cassis, bosbessen en zoethout. Vol en rijp, soepel, met een aangename ‘bite’. Liefst licht gekoeld serveren om voluit te genieten van het krokante fruit. Mooi te combineren met gegrild vlees, lamskoteletten, pepersteak, zacht belegen kazen.
Awards:
Oogstjaar 2014 - 3,5* (Perswijn)
KleurDiep robijnrood.
GeurRijpe geur, confiture, zoete kersen en cassis, bosbessen en zoethout. Verleidelijk en geurig.
SmaakRonde en zachte aanzet, vol en rijp, afgerond, soepel, met een aangename 'bite'. Soepele en fruitige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijMooi te combineren met gegrild vlees, lamskoteletten, pepersteak, zachtbelegen kazen. Bij voorkeur lichtgekoeld te drinken.
Jaar2016
Alcoholpercentage13,5
LandFrankrijk
RegioLanguedoc-Roussillon
Druifmarselan
Volume0,75
Productnummer048505
Marselan igp 'Bis by Biscaye' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De familie Biscaye, met zijn wijngaarden aan de poorten van Montpellier, is reeds sinds vijf generaties actief in de wijnbouw. De Marselan, één van hun druivenrassen, is echter een vrij nieuwe aanwinst. Het is een recente kruising tussen Cabernet Sauvignon en Grenache, die we steeds vaker in de Languedoc aangeplant zien. Hij levert wijnen op die diep en krachtig van kleur zijn, maar tegelijk ook mooi rond en zacht van karakter. Hij past perfect in de modernisering van de wijnen die wijnmaker Emmanuel Biscaye de afgelopen jaren heeft doorgevoerd. Zijn doel was fruitige, frisse en verteerbare wijnen te maken. Wij houden van deze fraaie, rode wijn met zijn mooie, intense purperen kleur, heerlijk om nu te drinken - liefst licht gekoeld serveren om voluit te genieten van het krokante fruit.