Merlot Gran Reserva 'Carmen'

Heerlijk, zo’n krachtige en intense Merlot, zonder dat het ten koste gaat van zijn soepele karakter. Deze Merlot blijft verleidelijk, met een zachte inzet, zoete pruimen en vijgen, een aangename kruidigheid, rond en romig, omlijst met een klein pepertje. Prima bij kalfszwezerik, grove boerenpaté, kalkoensalade, zachte kazen met een volle smaak.
KleurDiep robijnrood.
GeurIntense geur, een vleugje eucalyptus, kaneel, zoete pruimen en vijgen, confiture, aangename kruidigheid.
SmaakZachte inzet, pure verleiding, intens sap, met een aangename kruidigheid, heerlijk merlot, rond, romig, met een klein pepertje.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijKalfszwezerik, grove boerenpaté, kalkoensalade, zachte kazen met een volle smaak.
Jaar2016
Alcoholpercentage14
LandChili
RegioMaipo Valley
Druifmerlot
Volume0,75
Productnummer069614
Merlot Gran Reserva 'Carmen' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De wijnen uit de serie ‘Gran Reserva’ van Carmen worden stuk voor stuk gemaakt van stokken in bijzondere wijngaarden. Niet geheel toevallig zijn dat in Chili wijngaarden met een relatief koele ligging. Dat geldt ook voor deze heerlijke Merlot, die wordt gemaakt van eigen wijngaarden van Carmen in de streek die ‘Alto Maipo’ wordt genoemd. Dat is het hooggelegen deel van Maipo Valley, aan de voet van de Andes. Dit deel heeft vanwege zijn bijzondere karakter zelfs een eigen subappellation: Pirque. De ondergrond is perfect voor Merlot, omdat het gehalte aan zand hoog is, tot wel 80%. Dat betekent een ideale afwatering, essentieel voor goede Merlot. De wijn krijgt een krachtige structuur door de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, die hier aan de voet van de Andes optreden door de dagelijks opstekende koele wind van de berghellingen, in combinatie met de hoge ligging van de wijngaarden. Na een koude inweking van een week op 4º-5ºC ondergaat de wijn zijn gisting op 26ºC, allemaal om het fruit in de wijn te benadrukken. De rijping op vaten van Frans en Amerikaans eiken duurde vervolgens negen maanden, waardoor de wijn een aangename, licht exotisch vanilletoon heeft. Door toevoeging van kleine hoeveelheden Malbec en Syrah krijgt de Merlot iets meer stevigheid en een aangename kruidigheid.