Ferrari Perlé Rosé Riserva doc gb

Fram­bozen, bosaardbeitjes, geurig, rokerig, mooi breed, prachtige complexiteit, in de smaak kracht, elegantie, mondvullend, mooi romig, noten, amandelen, wat subtiele gistaroma’s, fraaie zuren, met een fijne mousse. Feestelijk aperitief, heerlijk gerookte zalm op toast, kipgerechten, parelhoen, vitello tonnato.
KleurHelder rose met een fijne mousse
GeurFrambozen, bosaardbeitjes, geurig, rokerig, mooi breed, prachtige complexiteit.
SmaakKracht, elegantie, mondvullend, mooi romig, noten, amandelen, wat subtiele gistaroma's, fraaie zuren, met een fijne mousse.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijFeestelijk aperitief, heerlijk gerookte zalm op toast, kipgerechten, parelhoen, vitello tonnato.
Jaar2013
Alcoholpercentage12,5
LandItalië
RegioTrentino
Volume0,75
Productnummer011704
Ferrari Perlé Rosé Riserva doc gb kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De serie mousserende wijnen zou niet compleet zijn zonder een mooie Rosé. Net als bij de andere wijnen is ook hier gekozen voor het gebruik van een druif die eveneens in Champagne wordt gebruikt, zoals oprichter Giulio Ferrari het ooit al wilde: de Pinot Noir, oftewel de Pinot Nero, zoals hij lokaal wordt genoemd. De Pinot Noir is er voor de kleur, maar hij geeft hem ook wat stevigheid en zuren; een kleine hoeveelheid Chardonnay (20%) vult de wijn aan voor zijn rondeur en vet, zijn bijzondere rokerige en getoaste karakter. De druiven zijn afkomstig van de eigen wijngaarden van de familie Lunelli, de eigenaren van Ferrari. Ze worden met de hand geplukt tegen het einde van september. Na de eerste gisting, waarbij de basiswijn wordt verkregen, gaat de wijn op fles om zijn mousse te krijgen. Hij ondergaat vervolgens maar liefs een rijping van minimaal vijf jaar op fles, wat resulteert in een prachtige mousserende rosé, een wijn van klasse en distinctie. Niet zomaar een feestwijntje, maar een écht glas wijn, perfect om met een feestelijke maaltijd te combineren.