Lambrusco Reggiano doc Amabile '360'

Deze Lambrusco is robijn rood van kleur en heeft aangename belletjes. Heerlijk fruitig, viooltjes, zwarte kersen, bessen, bosbessen, bramen, elegant in de smaak, goede zuren, sap, lichte tinteling, klein zoetje, maar komt niet heel zoet over. Fijn als aperitief, met kersen, bessen, aardbeien, maar ook te combineren met lichte blauwe kaas, zoals gorgonzola.
Alcohol percentage 9
Volume 0,75
Geur Geweldige geur van bloemen met tonen van aardbei.
Kleur Robijn rood een een fijne belletjes
Smaak Aanwezige smaak met tonen van fruit. Aangenaam droog met een mooie frisheid, goed gebalanceerd door de zachte wrangheid.
Serveren bij Ideaal bij tradionele regionale gerechten, vooral bij tortellini en andere gevulde pasta's. Geweldig bij gekookte of gegrild vlees.
Land Italië
Druif Lambrusco
Regio Emilia Romagna
Wijnhuis Donelli Vini
Lambrusco Reggiano doc Amabile '360' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Lambrusco is een wijn die in het verleden heel populair was. Daardoor kwamen er veel goedkope wijnen beschikbaar, wat het imago geen goed deed. Gelukkig gaat het nu weer beter, en zien we ook weer meer en meer ‘betere’ Lambrusco op de markt komen. Dat geldt zeker voor de Lambrusco van Donelli, een bedrijf dat beschikt over maar liefst 110 hectare eigen wijngaarden in voornamelijk de gemeentes Nonantola, Bomporto en Sorbara, in de regio Emilia. Daar staan de typische streekdruiven aangeplant, die garant staan voor een mooie karaktervolle Lambrusco. Hij wordt gemaakt volgens de charmat-methode, met een lange gisting op tank, om hem een fijne mousse te geven. Hij draagt de naam ‘1915’ om aan te geven dat deze Lambrusco teruggaat naar de originele Lambrusco van 1915, het jaar waarin het huis werd gesticht door Adolfo Donelli. Het is een ‘amabile’, dus een lichtzoete, opwekkende en fijne Lambrusco.