Philipponnat aoc Royale Réserve Brut

Breed en open in de geur, met een duidelijk Pinot-Noir karakter, licht getoast, aangenaam rokerig, met een vleugje tabak en wat noten, gecompleteerd met een hint van citrusfruit. In de mond is hij zeer smakelijk, zacht en open, maar met voldoende frisheid en een uitstekende lengte, wat zachte zuren en rinsheid na. Het is niet alleen een perfect aperitief, maar ook een prima begeleider van klassieke visgerechten of van lichte salades met vis.
Alcohol percentage 12
Volume 0,75
Geur Breed en open, met een duidelijk pinot-noir-karakter, licht getoast, aangenaam rokerig,met een vleugje tabak en wat noten, gecompleteerd met een hint van citrusfruit.
Kleur Bleekgeel met fijne belletjes.
Smaak In de mond zeer smakelijk, zacht en open, maar met voldoende frisheid en een uitstekende lengte, wat zachte zuren en rinsheid na.
Serveren bij Niet alleen een perfect aperitief, maar ook een prima begeleider van klassieke visgerechten of van lichte salades met vis.
Land Frankrijk
Druif Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier
Regio Champagne
Wijnhuis Champagne Philipponnat
Productbeschrijving
Details
De basis-Champagne van Philipponnat heeft een zeer aantrekkelijk en rijp karakter. Het is een wijn die is gemaakt op basis van voornamelijk Champagne Brut Royale Reserve Pinot-Noir-druiven, aangevuld met kleine hoeveelheden Chardonnay en Pinot Meunier. De druiven worden geoogst van niet minder dan 25 verschillende crus uit de beste delen van het Champagnegebied. De wijn ondergaat een rijping in de kelder van maar liefst twee tot drie jaar. Dat levert een wijn op die frisheid combineert met complexiteit.