Rosé Brut Nebbiolo d'Alba doc 'Cuvage'

Subtiele geur, appel, peer, bloemen, hazelnoten, aardbeien, elegant, met mooie zuren, frisheid en lengte, fijne mousse. Droge mousserende wijn. Heerlijk aperitief, mooi bij wit vlees, visgerechten, zelfs bij zachte kazen.
Alcohol percentage 12
Volume 0,75
Geur Subtiele geur van appel, peer, bloemen, hazelnoten en aardbeien.
Kleur Zalmkleurig.
Smaak In deze Rosé Brut proef je de smaak van licht rood zomerfruit, zoals frambozen en moerbeien. Daarnaast die typische Nebbiolo aroma’s van viooltjes, rozen en leer.
Serveren bij Een uitzonderlijke rosé bubbel, die je kan schenken bij een feestelijke borrel of een gezellige brunch.
Land Italië
Druif Nebbiolo
Regio Piemonte
Wijnhuis Mondo del Vino
Mondo del Vino
Wijnhuis: Mondo del Vino
Rosé Brut Nebbiolo d'Alba doc 'Cuvage' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Op golf van de populariteit van mousserende wijnen zijn er steeds meer streken die ook mogelijkheden zien voor het maken van mooie belletjeswijnen. Zelfs in het gebied van de Nebbiolo d’Alba, een streek in Piemonte die bekend staat om zijn mooie rode nebbiolo-wijnen. En de nebbiolo blijkt ook heel geschikt te zijn voor het producerend van mooi mousserend, vooral omdat hij zulke mooie zuren heeft, en dat is een belangrijke voorwaarde voor kwaliteit. De druiven worden licht geperst, om een mooie l ichtroze kleur te krijgen. Daarna volgt een gisting en rijping op fles, volgens de ‘metodo classico’. Een flesrijping van 24 maanden op fles verleent deze wijn een bijzondere complexiteit in zowel geur als smaak. Het is een wijn voor de echte liefhe bbers, elegant, licht verteerbaar en buitengewoon verfijnd.